Helpotettu online-käyttö

Pilvipohjainen tekniikka tunnetaan myös ‘’Software as a Service’’nimellä (‘’Järjestelmä palveluna’’) tai SaaS:ina. SaaS antaa pienyrittäjille joustavuuden ja tehokkuuden liiketavoitteidensa saavuttamiseen arvioidun ajan aikana. Tämänlainen tekniikka on myös voimakkaasti uudistanud Point of Sale:in operaatioita – lisäen toimivuutta ja samaan aikaan tehostaen sitä perinteiseen POS-järjestelmään verrattuna.

Pilvipohjaiset POS-ratkaisut ovat täysin erilaisia verrattuna On-Spot ratkaisuihin – sekä turvallisuus- että käyttösyistä. SaaS:ia käyttäen POS varastoi datan pilveen, joka koostuu kaukopalvelimistä ja datakeskuksista. Tämä säilyttää POS-järjestelmän ydintoiminnalisuuden ja samalla mahdollistaa verkossa olemisen edut. Tietoja säilytetään turvallisesti verkossa ja kuluttaja pääsee tarvittaessa niihin käsiksi. Tietojen verkossa säilytyksen kautta (ennen koneen kovalevyä) on asiakkaalla käytössä lisä-data-turvallisuuden taso, jota On-Spot ratkaisut eivät tarjoa.

Vaaditaessa ovat lisättävissä ominaisuudet, kuten laskun automaattinen arviointi. Vähittäiskauppiaat voivat käyttää ja muuttaa ale-hintoja yksinkertaisilla muutoksilla järjestelmän asetuksissa. Tämä auttaa vähittäiskauppiaita pitämään kauppansa markkinointitason ajantasalla ja palvelemaan tehokkaammin asiakkaitaan, jotka etsivät aina yhä nopeampia vastauksia ja suurempaa tarkkuutta.

SaaS-pohjainen POS-tekniikka on helposti ladattava ja kaikki lisätarvikkeet helposti hankittavat. Pienestä kahvilasta monisijainnilliseen yritykseen, jokainen vähittäiskauppias voi käyttää tätä järjestelmää ja samalla leikata sijoituksen ja huollon kulut puoleen. Perinteiset POS-järjestelmät voivat olla hitaita prosessoimaan ja siksi vaarantaa yhden tärkeimmistä yrityksen elementeistä – datan. Sen sijaan vasta lähiaikoina kehitetyllä pilvipohjaisella POS-järjestelmällä on laaja valikoima hyötyjä, jotka ovat voimavaraa yrityksellesi.

Data on tärkein

Termi ,,Pilvi’’ tarkoittaa datasi varastointia turvallisessa palvelimessa, johon pääsee käsiksi verkossa milloin tahansa. Nämä palvelimet ovat huolellisesti ylläpidettyjä, joten datasi on turvassa ja käytettävissä 24/7.

Tämä mahdollistaa vaadittaessa datan hankinnan ja prosessoinnin haluamaanne tapaan. On-Spot (eli paikalla pysyvien) POS-palvelujen käyttö suurentaa datan kadotuksen riskiä. Mahdolliset riskit ovat laitteistojen toimintahäiriöt, koneen varkaus tai mikä tahansa muu onnettomuus, joka voi vaarantaa tietokoneen. Säilyttäessäsi dataa laitteiston ulkopuolella ja pilvessä, takaat datan säilymisen keskuspalvelimessa myös silloin, jos kaupassa tapahtuu jotain katastrofista.

Asiakkaat ovat aina liikkeellä

Pilvipohjainen POS voi palvella asiakkaan tarpeita tehokkaammin kuin koskaan aiemmin tarjoamalla erityisen nopean laskutus- ja kuittausprosessoinnin mahdollisuuden. Tämä on mahdollista koska SaaS-järjestelmä on huomattavasti vähemmän tietokonetta rasittava kuin muut paikalliset POS-palvelut. Pilvipohjainen tekniikka hyödyntää sen nopeaa palvelukeskuksen vauhtia leikaten huomattavasti odotusaikaa ja jakaessa tietoja vaadittaessa vähittäiskauppiaalle. Nopeampi latausnopeus tarkoittaa myös lyhentyneitä jonoja ja onnellisempia asiakkaita.

Tarkka ja täsmällinen yritys on parempi yritys

Tarkka ja täsmällinen työ on jokaiselle yritykselle hyödyllinen mutta myös tärkeä komponentti yrityksen menestyksen ylläpidossa ja seuraamisessa. Monet yritykset kokevat vaikeuksia historian tietojaan tarkistaessaan, tämä voi johtua myynti-, osto- ja asiakkaiden tietojen virheelisestä säilyttämisestä ja tallentamatta jääneistä liiketoiminnoista.

Pilvipohjaiset POS-järjestelmät seuraavat tämän välttämiseksi tietojen toimintoja, mahdollistavat käyttäjän työskentelyn datan kanssa sekä kaikkien ennalta vahvistettujen liiketoimintojen seurannan. Näillä tekniikoilla varustettua ohjelmistoa voi helposti muotoilla käyttäjän erityisiin tarpeisiin vastaavaksi ja tämä mahdollistaa sen, että yrityksen johtaja voi helposti tehdä tarvittavia muutoksia datan prosessointiin.

Maailma on liikkeellä

Nykymaailman yksi kaikkein tärkeimmistä tarpeista on kaiken liikkeellä tekeminen ja liikkeellä löytäminen. Pilvipohjaisen POS-järjestelmän ohjelmisto toimii täysin verkossa ja mahdollistaa käyttäjille, kauppiaille ja myös asiakkaille tarvittavien tehtävien hallinnan mobiililaitteilla, tableteilla ja laptopeilla.

POS on käytettävissä Internetissä 24 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa ja siitä johtuen vähittäiskauppias pääsee POS-ohjelmaan ja sen dataan käsiksi missä ja milloin tahansa. Tämä mahdollistaa datan prosessoinnin ja analysoinnin, liiketoimintojen tekemisen, tuotteiden hintojen päivityksen ja paljon muuta milloin tahansa vuoden ympäri. Paikalliset POS-palvelut eivät ikinä kykene tarjoamaan tämänlaista joustavuutta yrityksen pyörittämiseen. Paikallinen POS-palvelu voi lisäksi myös rajioittaa omistajaa koska hänen pitää aina olla kaupan POS-järjestelmän lähellä.

Piennemät kustannukset, suuremmat voitot

Vanhojen terminaali-pohjaisten POS-järjestelmien käsittely, järjestelmän asetusten aiheuttamat kustannukset ja suuren määrän kovalevyjen kunnossapito ovat kömpelöitä ja vaikeita toimintoja. Online POS-järjestelmän asetus onnistuu pilvessä. 32-bittinen henkilökohtainen tietokone ja kuitintulostin ovat paljon helpompia käyttää ja ovat kuin cherry on top – muuttaessa sekä vähittäiskauppiaiden että asiakkaiden myynti- tai ostokokemuksen tehokkaammaksi ja mukavammaksi.

Pilvipohjainen POS tekee kaikki toimintansa verkossa, eli yksikertainen Apple iPadi voi pyörittää kahvilaa ja lähettää asiakkaan kotiin tyytyväisenä. Lisäksi pilvipohjainen järjestelmä on myös edullisempi perinteisen POS:in ja sen laitteiston hintoihin verraten.

Perinteisen POS-järjestelmän käyttämiseksi pitää ostaa järjestelmän lisensoitu versio, uudentaa sitä joka vuosi tai jopa joka kuukausi (järjestelmän tarjoajan ohjeiden mukaisesti), maksaa kunnossapidosta. Mahdollisesti myös muusta kuten teknisestä tuesta ja koulutuksesta veloitetaan.

Pilvipohjaisella järjestelmällä on sen sijaan minimaaliset veloitukset (70-500 dollariin) tai niitä ei ole ollenkaan. Nämä maksut voivat olla kiinteät tai ne voivat erota riippuen kortin käsittelyhinnoista (pay-per-swipe liittymä). Pay-as-you-go-palvelu ja pilvipohjaiset kaupankäynti-sovellukset auttavat pienyrittäjää kulkemaan samaa polkua kuin isommat ketjut ja myös häiritsemään markinnoita, samalla jäädessään ketteriksi ja erilaisiksi.

POS-järjestelmän vaihtoehtoja ja tarjoajia on monta, kustannustehokkain on löytää järjestelmä, joka sopii parhaiten liiketoimintamallisi kanssa. Useimmat järjestelmätarjoajat eivät veloita mitätöintimaksua ja eivätkä edellytä sinulta vuosisopimusta. Eli jos päätät vaihtaa kalliimpaan tai halvempaan sopimukseen tai vaihtaa tarjoajaa, sen voi hoitaa nopeasti tekemättä merkittävää ennakkoinvestointia.

Sopeutuva ja aina päivittyvä

Pilvipohjaiset POS-järjestelmät ovat yhteensopivia melkein jokaisen järjestelmän kanssa, joka on verkossa ja käyttää Internettiä. Tämän ansiosta voi POS-järjestelmä käyttää monia netti-pohjaisia työkaluja yrityksen kasvattamiseksi, kuten sosiaalista mediaa, Google AdSense:iä jne.

Yrityksen pyörittämisen kannalta ei ole enää välttämätöntä, että sitä tehdään yhdestä paikasta. Kauppias voi hoitaa liiketoiminnan asiakkaan kanssa verkossa ja lähettää laskun asiakkaan mobiililaitteelle tai laptopiin, josta asiakas voi tulostaa kuitin tarvittaessa. Verkko-pohjaisia SaaS-menetelmiä päivitetään aina, joka pitää myös POS-järjestelmät ajantasalla.

Sen lisäksi on tekniikka, jota pilvipohjaiset järjestelmät käyttävät, hyvin sopeutuva uusiin tekniikoihin. Tämä tekee uusiin toimintoihin sopeutumisen entistäkin helpommaksi ja erityisen käyttäjäystävälliseksi.

 

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä

SUOSITUIMMAT POSTAUKSET

IKEA:n kasvustrategia

  Asiakasuskollisuuden taso, jonka IKEA on kasvattanut vuosien aikana, on…

08.02.2018
Miten saat yrityksesi ansaitsemaan satoja tuhansia voittoa monista eri sijainneista

    Ymmärrys, että työskentely on mahdollista myös toimiston ulkopuolella…

19.01.2018
Miksi pilvipohjainen POS on parempi kuin tavanomainen POS?

Helpotettu online-käyttö Pilvipohjainen tekniikka tunnetaan myös ‘’Software as a Service’’nimellä…

15.01.2018
Viisi vinkkiä pienyrityksesi kasvattamiseksi

Käytä hyväksesi uutta tekniikkaa Yrityksesi kasvattamiseksi on monta tapaa. Yksi…

12.01.2018
Mikä on POS-järjestelmä?

Erply POS-järjestelmä Point of sale (POS) järjestelmä on paikka, jossa…

08.01.2018