Verkkokaupankäynnin nopeasta kasvusta huolimatta on ostokokemuksen laatu nykyisinkin erittäin tärkeä asia ja jälleemüüjien tehtävä on antaa asiakkaille sitä, mitä he haluavat. Erplyn toimitusjohtaja Kristjan Hiiemaa tuo tässä blogipostauksessa esille 4 vinkkiä, joiden avulla tarjoat asiakkaille parhaan mahdollisen ostokokemuksen.

Innovatiiviset ratkaisut

Verkkokauppojen kanssa kilpailemiseksi ja omien myyntituloksien parantamiseksi pitäisi jälleenmyyjien käyttää enemmän digitaalista teknologiaa. Vuorovaikutteiset elementit, kuten sijaintiin perustuvat viestit, navigaatiosovellukset kaupassa liikkumisen helpottamiseksi, viivakoodi skannerit ja kuvaruudut ovat erinomaisia työkaluja uudenlaisen ostokokemuksen tarjoamiseen. Üksi tärkeimmistä ja tehokkaimmista vähittäiskaupan modernisoinnin tavoista on ilmaisen WLAN-yhteyden tarjoaminen. Ilmaisen langattoman lähiverkon kotisivuksi voit määrätä vähittäiskauppasi verkkosivun ja jos kaupassasi on virkistysalue, saattavat asiakkaat jäädä sinne viihtymään merkittävästi pidemmäksi aikaa. Tämänlaiset uudistukset auttavat vähittäiskauppiasta parantamaan tarjottavan palvelun laatua ja vahvistamaan asiakassuhteita.

Tiedot ovat kirsikka kakun päällä

Nykyaikaisten teknisten ratkaisujen avulla on asiakkaiden tietojen kerääminen huomattavasti helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Tiedot antavat tarkan ja täydellisen kuvan asiakkaiden ostokäytöksistä, aktiviteeteistä ja prioriteeteistä. Tämän ansiosta pystyvät jälleenmyyjät tekemään parempia päätöksiä kaupan suunnittelun, työntekijöiden, tuotteiden ym. osalta. Tiedot ovat kuin kirsikka kakun päällä – niitä kannattaa käyttää.

Huipputason asiakaspalvelu

Jälleenmyynnissä unohdetaan usein, kuinka tärkeä osa menestyksestä on hyvä asiakaspalvelu. Jotta asiakkaan ostokokemus olisi täydellinen, pitää muistaa, että yrityksen asenne häntä kohtaan on hyvin tärkeää. Kun yritys sijoittaa aikaa asiakaspalvelijoiden kouluttamiseen, on siitä yrityksen maineelle paljon hyötyä. Miettikää, kenen kanssa kilpailette ja yrittäkää löytää oma lähestymistapa – huipputason asiakaspalvelu voi olla juuri se asia, joka nostaa teidän yrityksen esille muiden joukosta.

Brändin maine

Jotkut asiakkaat valitsevat toisen kaupan, koska siellä on edullisemmat hinnat, mutta silti on paljon asiakkaita, joille nautittava ostokokemus on arvokkaampi kuin hinta. Jos tarjoatte erinomaisen elämyksen (huomioon ottaen ylhäällä mainitut seikat), voitte olla varmoja, että ihmiset suosittelevat kauppaanne myös muille. Sanalla on iso voima markkinoinnissa ja se voi parantaa yrityksenne mainetta merkittävästi. Markkinoikaa kauppaanne ja tarjoamaanne erinomaista ostoelämystä myös sosiaalisessa mediassa – jokaisesta pienestäkin yksityiskohdasta on apua.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä