Kun haluat tavoittaa pienyrityksesi kanssa laajemman määrän asiakkaita, kasvu on looginen seuraava askel. Emme tarkoita pelkästään lisähenkilöstön palkkaamista tai myymälälaajennusta, vaan tilannetta, jossa päätät avata uusia toimipisteitä, ja mahdollista uusien kaupunkien valloitusta markkina-aluetta laajentaessasi.

 

Uusi konsepti saattaa vaikuttaa ensi alkuun jopa pelottavalta – ja syystä. Suurempi yritys tarkoittaa suurempaa varastoa, suurempaa asiakaskantaa, ja loppukädessä myös suuremman henkilöstön hallintaa. Kasvuprosessin tehokas valvonta vaatii eittämättä paljon aikaa ja panostusta.

 

Vai vaatiiko?

 

Ei välttämättä. Jos olet valmis istuttamaan uuden kasvun siemenet ja seuraamaan yrityksesi kehitystä, hyvä kassa- ja varastonhallintajärjestelmä voi olla juuri se mitä tarvitset varmistaaksesi, että kasvu tapahtuu vakaasti omassa hallinnassasi.

 

Tiedämme, että uuden järjestelmän valitseminen on haastavaa. Siksi tarjoammekin Erplyn koekäyttöön 30 päiväksi ilman kuluja tai sitoumuksia, jotta voit tutustua rauhassa työkaluihin, joita olemme kehittäneet yrityksesi menestyksen tueksi – toimii yrityksesi sitten pienemmässä skaalassa tai suureen kasvuun tähdäten.

 

Olemme poimineet kuusi tekijää, joista yrityksellesi on eniten hyötyä tähdätessäsi kasvuun.

 

Voit lisätä uusia toimipisteitä monimutkaistamatta back office -toimintojasi

Uusien toimipisteiden lisääminen vaatii aina oman työnsä. Erplyyn lisäät kuitenkin uudet myymälät ja varastosijainnit helposti, ja saat ne toimimaan koordinoidusti keskenään ilman monimutkaisia prosesseja. Järjestelmässä voit määritellä jokaisen toimipaikkasi tarpeet ja käytännöt erikseen, mutta hallita silti samalla helposti myös kokonaisuutta. Esimerkiksi kootun varastonhallinnan avulla säästät aikaa sekä rahaa, ja varmistat, että jokaisessa toimipisteessä on aina kaikki tarvittava oikeaan aikaan.

 

Katsotaanpa tarkemmin, kuinka Erply auttaa uusia toimipisteitä luodessa:

 

 • Voit määritellä työntekijöidesi käyttöoikeudet sen mukaan, mitä kukin työntekijä työskennellessään tarvitsee, ja rajata pois pääsyn muihin. Tai jos työntekijäsi tekevät vuoroja useammassa toimipisteessäsi, voit määrittää senkin järjestelmään. Tällöin työntekijöiden liikkuvuus on helppoa, eikä joka kerta tarvitse opettaa uutta systeemiä tai hoitaa paperisotaa.
 • Keskitetyn varastonhallinnan avulla voit päivittää järjestelmään tietoja reaaliajassa, kun tuotteet liikkuvat varastojen ja myymälöiden välillä.
 • Ehkä tärkein aikaa säästävä ominaisuus on se, että kaikki eri myymälöissä kassajärjestelmään kytketyt laitteet toimivat yrityksen yhteisen kassajärjestelmän alla.

 

Vähittäismyyntiyrityksen kasvu voi olla haastavaa, mutta pelottavaa sen ei tarvitse olla. Erplyn ohjelmisto auttaa saamaan uudet toimipisteesi toimintaan niin nopeasti ja kivuttomasti kuin mahdollista, jolloin voit itse keskittyä kasvattamaan myyntiä.

 

Voit seurata uusia työntekijöitä kunnioittavalla ja rakentavalla tavalla

Kun yrityksesi ottaa haltuun suuremman osan markkina-alueesta, päädyt luultavasti palkkaamaa myös uusia työntekijöitä. Mitä enemmän työntekijöitä palkkaat, sitä vaikeammaksi kuitenkin muuttuu jokaisen päivittäisen työn ja tehokkuuden seuraaminen. Suuri henkilöstö vaatii hyvän hr-suunnitelman.

 

Tässäkin Erply auttaa.

 

Ohjelmistoomme kuuluu paljon ominaisuuksia, jotka on suunniteltu nimenomaan henkilöstönhallintaan, työn seurantaan ja työtehon parantamiseen. Näitä ovat esimerkiksi:

 

 • Helpot prosessit työntekijöiden käyttöoikeuksien ja työtehtävien määrittämiseksi ja tärkeiden tietojen suojelemiseksi
 • Käyttäjäryhmien muodostus: voit organisoida työntekijäsi omiksi ryhmikseen, jolloin jokaisella ryhmällä voi olla selkeästi määritellyt, yhtäläiset oikeudet, ja jolloin voit myös seurata kunkin ryhmän kehitystä ja menestystä.
 • Mahdollisuus seurata myyntituloksia ja provisioita ja palkita tai kannustaa juuri oikeita henkilöitä.
 • Työkellon seuranta molempien osapuolien eduksi: tiedät aina, kuinka paljon henkilöstösi on tehnyt töitä, ja vastaavasti työntekijät saavat varmasti korvauksen kaikista tekemistään tunneista.

 

Voit seurata asiakkaitasi – vaikka heitä olisi niin paljon, ettet itse pysy laskuissa

Toivottavaa tietysti on, että yrityksesi kasvaessa myös asiakaspohjasi kasvaa. Mutta vaikka yrityksesi ylpeys olisi ollut loistava, henkilökohtainen ja asiakkaat tunteva asiakaspalvelu, käy sen ylläpito yhä vaikeammaksi, kun asiakaspohja kasvaa, ja kun joudut itse keskittymään enemmän hallinnollisiin tehtäviin.

 

 

Erplyn avulla voit kuitenkin ylläpitää tätä periaatetta ja loistavaa asiakaspalvelua myös jatkossa. Taustajärjestelmämme synkronoi asiakastiedot kaikkien myymälöiden kesken, jolloin saat muun muassa seuraavia etuja:

 

 • Helposti käyttöönotettavia analyyseja asiakkaiden demografisista ominaisuuksista, ostohistoriasta ja asiakkaan suosimista myymälöistä
 • Mahdollisuus segmentoida asiakkaat ryhmiin nimen, osoitteen, käyntimäärien tai minkä tahansa haluamasi kuluttajakäyttäytymisen ominaisuuden perusteella. Käykö myymälässäsi tiistaisin tiettyjä asiakkaita ostamassa leipää? Ryhmittele heidät omaksi joukokseen, ja seuraa tiistai-myyntitrendiä pitkin vuotta.
 • Kanta-asiakasohjelmien perustaminen on helppoa, ja voit siten vastata asiakkaiden tarpeisiin ja mieltymyksiin. Voit esimerkiksi ohjelmoida järjestelmän tarjoamaan aiemmin mainituille tiistaisin vieraileville leivänostajille kanta-asiakasetuja joka toinen tiistai.

 

Voit ylläpitää brändiä myös suuremmassa mittakaavassa

Kuten aiemmasta voit päätellä, suuri etu Erplyn ohjelmistosta on, että se auttaa standardisoimaan brändisi sijainnista riippumatta.

 

Kukaan ei pidä myymäläketjusta, jonka eri toimipisteet eivät edusta keskenään samanlaisia toimintamalleja. Jos ostoprosessi tai asiakaspalvelun käytännöt ovat joka myymälässä erilaiset, se ei varsinaisesti herätä luottamusta – päin vastoin, erilaiset käytännöt eri myymälöissä soittavat helposti asiakkaan hälytyskelloja ja luovat mielikuvan, että asiakkaan on oltava jatkuvasti hereillä saadakseen oikeanlaista palvelua. Sitä vastoin tuttu toimintamalli asiakastilanteissa ja maine johdonmukaisista operaatioista auttaa pitkälle, kun vakiinnutat yrityksesi asemaa alallasi. Erplyn käyttö auttaa varmistamaan, että kaikki myymälät toimivat samalla tavalla – niin käytännössä kuin visuaalisestikin.

 

Tarjoamme yhden järjestelmän, joka voidaan ottaa käyttöön jokaisessa myymälässä, antaen yrityksellesi ammattimaisen ilmeen ja vahvistaen brändiäsi potentiaalisten asiakkaiden silmissä. Erplyn avulla teet myös back office -toimintojesi dokumenteista brändisi näköisiä, jolloin voit käyttää yhtenäistä linjaa myös kommunikoidessasi yhteistykumppaneiden ja sijoittajien kanssa.

 

Saat täyden tukemme ongelmatilanteissa

Tiedämme, että teknologia voi olla monimutkaista – etenkin, jos joudut ottamaan huomioon miljoona muuta yksityiskohtaa, joilla saattaa olla vaikutusta yrityksesi tulokseen. Ja vaikka voimmekin tehdä kassan ja varastonhallinnan prosesseista yrityksessäsi sujuvaa, tiedämme, että uusien toimipisteiden avaaminen, uusien työntekijöiden palkkaaminen tai uusien tuotteiden julkaisu vaatii paljon.

 

Jos siis kohtaat ongelmatilanteita (olet esimerkiksi avaamassa uutta myymälää, muttet ole varma, kuinka integroida uudet tuotteet olemassa olevaan järjestelmään, tai jos toimipisteiden myyntiraportit eivät ole juuri siinä muodossa, kuin mitä tarvitsisit), Erply tarjoaa koulutusta sekä ongelmanratkaisua. Lisäksi asiakaspalvelumme on sähköpostin ja puhelimen päässä arkisin 9-17, joten koulutuksen jälkeenkin olemme auttamassa, jos kysymyksiä herää. Olemme myös koonneet taustajärjestelmän käyttöohjeet yhteen, jotta voit missä tahansa tilanteessa tarkistaa, kuinka jokin ominaisuus toimii.

 

Pidät yrityksesi kontrollissa olematta kuitenkaan liian holhoava

Jos yritykselläsi on useita toimipisteitä, on tärkeää kyetä pitämään koko tilanne hallinnassa. Myymälöiden toimintaa on voitava hallinnoida, mutta liiallisuuksiin mentäessä holhoaminen voi kääntyä myös negatiiviseksi.

Erplyn avulla saat pidettyä tässä oikean tasapainon. Voit antaa toimipisteille tilaa ja vastuuta hoitaa oma myyntinsä ja asiakaskuntansa samalla, kun kuitenkin huolehdit, että yrityksen visio ja linjaukset pätevät niissä kaikissa.

 

 

Ohjelmistossamme on ominaisuuksia, jotka on suunniteltu ylläpitämään helppoa ja mutkatonta tiedonsiirtoa yrityksesi eri toimijoiden välillä ilman, että kenenkään varpaille tarvitsee astua. Tällaisia ovat esimerkiksi:

 

 • Hallintatili nopeuttaa tiedonkulkua. Kun yritykselläsi on monia, franchise-mallilla toimivia toimipisteitä, ne voivat käyttää kukin omaa Erply-tiliään. Ja kun sinun sitten täytyy päivittää koko konsernia koskevia käytäntöjä ja tietoja, kuten kuljetusaikatauluja, saat sen tehtyä yhdellä kertaa hallintatilisi kautta, jolloin tiedot päivittyvät välittömästi kaikkien toimipisteidesi järjestelmään.
 • Voit määritellä, mitkä toiminnot ovat pakollisia, mitkä valinnaisia, ja mitä toimintoja  toimipisteet voivat itse muokata.
 • Yksityiskohtaiset raportit kustakin toimipisteestä, jotta voit analysoida yrityksesi liiketoimintaa kokonaisuudessaan tarvitsematta vaivata joka kerralla toimipisteitä raportointipyynnöillä.

 

Yrityksen kasvu tuo aina mukanaan haasteita, mutta varautumalla ja suunnittelemalla hyvin ne voidaan ratkaista. Ja kun tarvitset apua, me Erplyllä autamme!

 

Löydät Erplyn myös Twitteristä ja Facebookista! Tarvitsetko apua? Asiakaspalvelumme on sähköpostin ja puhelimen päässä arkisin kello 9.00-17.00, osoitteessa tuki@erply.com ja numerossa +358 9 7479 0284!

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä