Erplyn itsepalvelukassa ja mobiilikassa ovat projekteja, jotka on suunniteltu parantamaan kassajärjestelmien toiminnallisuutta merkittävästi. Uudet tuotteet tarjoavat uudenlaista käytön helppoutta asiakkaille, ja tukevat kauppiaan jo olemassa olevaa kassajärjestelmää. Itsepalvelukassa ja uusi mobiilikassa tulevat saataville kevään 2019 aikana!

 

Uudet kassamallit on suunniteltu helppokäyttöisiksi, tyylikkäiksi ja kompakteiksi kokonaisuuksiksi. Perusidea on, että asiakas voi käyttää kumpaa tahansa kassaa heti, kun se on asennettu laitteelle. Sekä itsepalvelu- että mobiilikassa suoriutuvat kaikista kassajärjestelmälle kuuluvista toiminnoista – kerromme niistä kohta lisää.

 

Pyrimme aina suunnittelussamme joustavuuteen, joten yrittäjä voi itse muokata itsepalvelukassan rajapinnan omalle yritykselleen parhaiten sopivaksi. Niin näppäimiä, taustavärejä kuin fonttejakin voi muokata, lisätä logoja, sekä asettaa pikavalintanäppäimiä suosituimmille tuotteille. Nämä ominaisuudet on tehty asiakaslähtöistä brändäystä varten, ja niiden avulla voi luoda yrityksen näköisen, yksilöllisen asiakaskokemuksen.

 

Mitä itsepalvelukassan ja mobiilikassan käyttöön tarvitaan

Kumpikin uusi kassamalli on itsenäinen tietokoneohjelma, joka voidaan ladata halutulle laitteelle. Ohjelmisto on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, jotta kuka tahansa osaa ladata ja ottaa sen käyttöön. Ainoa vaatimus itsepalvelukassan käytölle on Chrome-selain (toimii sekä Windows- että iOS-laitteissa) asennettuna tietokoneeseen. Koska tuotekohtaiset tiedot yhdistetään tiettyyn Erply -käyttäjätiliin, vain Erplyn asiakasyritykset voivat käyttää sitä.

 

Itsepalvelukassa

Koska itsepalvelukassaa käyttää asiakas eikä koulutettu työntekijä, sen on vastattava useisiin vaatimuksiin – sen on oltava helppokäyttöinen ja looginen, ja käyttäjän on voitava toimia sen kanssa itsenäisesti.

 

Katso videolta, kuinka Erply itsepalvelukassa toimii:

 

 

Aloitimme suunnittelemalla erittäin selkeän kassanäytön, joka näyttää asiakkaalle kolme paneelia:

 

  • Tuotteiden pikavalinta
  • Tuotteiden haku
  • Tavaralista, toisin sanoen siis kuitti

 

Erplyn itsepalvelukassalla asiakas voi etsiä tuotteen haulla manuaalisesti, mutta pääasiallinen tapa tuotteiden tunnistamiseen on viivakoodiskanneri, joka on nopeampi ja helpompi käyttää. Pikavalintanäppäimet voidaan asettaa samalla tavalla kuin tavallisessakin Erply kassassa.

 

Joskus tulee tietenkin tilanteita, joissa asiakkaan tavaralistalta on poistettava jokin tuote, tai kassan asetuksia on muutettava. Tätä varten kassassa on erillinen ylläpitäjän näkymä, jota voi käyttää ylläpitäjäksi määritetty työntekijä oman PIN-koodin avulla.

 

Koska itsepalvelukassaa ei avata tai suljeta päivän alussa ja lopussa (koska ei ole tarvetta laskea tai kirjata käteisen määrää), sen voi jättää huoletta päälle yön ajaksi. Toki on täysin ok myös sammuttaa järjestelmä – siihen kerran syötetyt tiedot pysyvät aina automaattisesti tallessa, ja itsepalvelukassa on toimintavalmiudessa heti, kun se käynnistetään uudelleen. Järjestelmällä ei ole vielä toistaiseksi mahdollista valvoa myyntirajoitettuja tuotteita (eli käytännössä varmistaa alkoholia tai tupakkatuotteita ostavan asiakkaan ikää), mutta tämä ominaisuus on meillä parhaillaan työn alla.

 

Kaikki itsepalvelukassan tapahtumat tallentuvat automaattisesti myös Erply taustajärjestelmään.

 

Mobiilikassa

Mobiilisovellus iPadille Erplyllä onkin ollut jo ennestään, mutta nyt mobiilikassa tulee saataville myös iOS-puhelimiin. Tämä kokonaan uusi tuote on suunniteltu alusta asti nimenomaan mobiililaitteille, ja se on tehty ottamaan huomioon älypuhelimen kapasiteetin ja mahdollisuudet.

 

Katso videolta, kuinka Erplyn uusi mobiilikassa toimii:

 

 

 

Uusi ohjelma on huomattavasti nopeampi, mikä tekee siitä myyjän supertyökalun! Mobiilikassan avulla asiakaspalvelijat voivat myös jalkautua kaduille, tapahtumiin ja pop-up -myymälöihin, joten sen kanssa asiakkaat on entistä helpompi tavoittaa.

 

Koska puhelimen näytöllä on rajallinen määrä tilaa, olemme erityisesti keskittyneet miettimään, mitä sillä näytetään ja miten. Mobiilikassalla voi myös helposti liikkua peukaloa käyttäen. Erply mobiilikassassa on kolme näkymää:

 

  • Asiakkaat
  • Dokumentit
  • Tuotteet (mukaan lukien varasto)

 

Kaikki mahdollisesti tarvittu tieto on suoraan saatavilla. Tämän lisäksi puhelimen kamera toimii viivakoodiskannerina, mikä nopeuttaa ja helpottaa käyttöä. Toisin kuin itsepalvelukassalla, mobiilikassalla asiakas voi maksaa kortin lisäksi myös käteisellä. Kuitti voidaan lähettää suoraan asiakkaan sähköpostiin.

 

Mobiilikassassa on myös ominaisuus, jolla ostotapahtuma voidaan jättää avoimeksi. Tällöin myyjä voi tallentaa myyntitapahtuman odottamaan avoimena transaktiona ja palata siihen myöhemmin varsinaisella kassajärjestelmällä – tarkoittaen, että työntekijä voi suorittaa myyntitapahtuman ollessaan liikkeellä myymälässä, ja vahvistaa dokumentit varsinaisella kassapisteellä. Jos käytössä on jo valmiiksi ulkoinen maksuterminaali, mobiilikassa ei tarvitse erillistä säätöä. Uusi mobiilikassa tulee aluksi käyttöön iOS-laitteille, mutta myöhemmin on tulossa myös Android-versio.

 

Kuten muutkin Erplyn tuotteet, sekä mobiilikassa että itsepalvelukassa voidaan säätää asiakkaiden tarpeiden mukaan. Itsepalvelukassa esimerkiksi mahdollistaa asiakkaan tunnistamisen puhelinnumeron perusteella. Kehitämme koko ajan myös lisää ominaisuuksia – parhaillaan valmistelemme muun muassa offline-tilaa ja lisäyksiä olemassa oleviin toimintoihin.

 

Molemmat uudet kassaversiot tulevat markkinoille kevään 2019 aikana. Kerromme tilannepäivityksistä blogin lisäksi myös Facebookissa ja Twitterissä!

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä