Olet onnistunut valtaamaan oman osasi vähittäismyynnin maailmasta – onneksi olkoon! Nykyteknologia on helpottanut pienyrityksiä ottamaan oman paikkansa talouden etulinjassa, ja olet ehkä päässyt jo hyviin asemiin. Mutta jos matkaa tuntuu vielä olevan, saatat miettiä, kuinka tehdä siirto “henkilöstä, jolla on timanttinen tuote” eteenpäin “henkilöksi, jolla on timanttinen tuote, ja joka tekee sillä elantonsa helposti ja varmasti”. Ei huolta, tuore piensarjalainen! Me autamme sinut alkuun. Aivan ensimmäiseksi tarvitset kassajärjestelmän.  

Mietipä! Mikään vähittäismyyntiyritys ei selviä ilman jonkinlaista systeemiä ostotapahtumien seurantaan. Voit toki käyttää perinteistä kynää ja paperia tai valita kassakoneiden vaivalloisen maailman, mutta saammeko ehdottaa jotain vähän enemmän…2000-lukua? Anna meidän esitellä sinulle mobiilikassajärjestelmä.

Mikä sitten on mobiilikassa? Se on kannettava ratkaisu, joka on helposti ladattavissa puhelimeesi tai tabletillesi, ja joka auttaa käsittelemään ja kirjaamaan kaikenlaiset ostotapahtumat, missä ikinä oletkin. Kuvittele pitkälle kehittynyt kassakone/kortinlukija/lähimaksupääte aina takataskussasi. Saitko mielikuvan? Hyvä. Koska juuri sellainen on kannettava kassajärjestelmä. Tarvitsetko vielä lisätodisteita siitä, miksi kevyt, kannettava kassajärjestelmä mobiililaitteella saattaisi olla paras ratkaisu pienyrityksellesi? Saamasi pitää. Yrityksesi hyötyy mobiilikassajärjestelmästä seuraavin tavoin:

Anna liikkuvuuden viedä sinua eteenpäin

Itsestäänselvä tosiseikka tietysti on, että kannettava kassajärjestelmä mahdollistaa yritystoimintasi pysymisen, no, kannettavana. Monille pienyrityksille on elintärkeää päästä lyhyelläkin varoitusajalla liikkumaan sinne missä tapahtuu, ja operoimaan esimerkiksi messuosastoilta, käsityöläistapahtumista tai joskus jopa auton takakontista käsin. Toiset taas ovat sitä mieltä, etteivät kömpelöt kassakoneet sovi yrityksen virtaviivaiseen myymälään, ja että mobiilikassa on sekä henkilökohtaisempi (mieti Applen ystävällistä henkilökuntaa iPhone-maksupäätteineen) että käytännöllisempi (kuvittele pahin jouluruuhka, kun ylimääräinen tabletti voi tarkoittaa ylimääräistä kassaa ja siten lyhyempää odotusaikaa kiireisille asiakkaille). Joka tapauksessa mobiilikassa voi tarjota tervetullutta apua, sallien pienyrityksen operoida mukavan liikkuvasti ja ammattimaista otetta heijastaen.

Hyödynnä pilvipalvelun arvo

Yksi hyöty, joka ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen mobiilikassasta (mutta joka siitä huolimatta on suuri etu pienelle tekijälle), on että suurin osa, tai jopa koko mobiilikassajärjestelmä toimii pilviperusteisella tekniikalla. Siten mobiilijärjestelmä poistaa konkreettisten palvelinten, kovalevyjen varmuuskopioiden sekä niiden kanssa ahertavien IT-työntekijöiden armeijan tarpeen. Lyhyesti sanottuna: mobiilikassa säästää rahaasi.

Jos IT:n, palvelinten ja tekniikan ylläpito tuottaa huolta, kannattaa harkita Erplyyn tutustumista. IT-tukihenkilön (tai kokonaisen tiimin) palkkaamisen sijaan Erplyn omistautunut tukipalvelu auttaa sinua kaikissa laitteisiin tai ohjelmistoihin liittyvissä ongelmissa, minimaalisilla toimintakustannuksilla. Tarvitsi sinun sitten siirtää asiakkaiden tietoja vanhasta kassajärjestelmästä, tai liittää uusi laite järjestelmääsi, Erply auttaa sinua koko matkan ajan.

Jos sinulla on pienen skaalan yritys jonka täytyy pystyä pitämään asiat yksinkertaisina, sinulla ei välttämättä ole aikaa tai riittäviä varoja ylläpitämään monimutkaista ja perinpohjaista infrastruktuuria. Pilviperusteinen ratkaisu saattaa olla vastaus yrityksesi rukouksiin. Kun kaikki asiakas-, varasto- ja maksuliikennetiedot on ladattu ja tallennettu pilveen, pysyt isompienkin tekijöiden tahdissa roikkumatta raskaiden laitteistojen lieassa ja joutumatta palkkaamaan omaa teknologiajoukkuetta operaatioiden jatkuvuutta varmistamaan. Jos haluat vähentää kulujasi ja/tai yrityksesi täytyy pystyä vaihtamaan myymälän sijaintia säännöllisesti, mobiilikassa on juuri oikea ratkaisu.

Ota varasto haltuun

Kuvittele voivasi tarkastella varastolukuja samalla kun katselet konkreettista tavaravarastoasi varmistaaksesi, että luvut täsmäävät. Kuvittele, että sinulle tarjotaan mahdollisuus tarkistaa, mitä tuotteita on saatavilla ensi kuussa ja missä väreissä – samalla kun keskustelet rennosti asiakkaan kanssa tai olet tekemässä ennakkotilausta. Juuri sellaista helppoutta tabletilla oleva kassajärjestelmä voi tarjota: varaston katsausta missä tahansa, milloin tahansa. Täytyykö sinun pikaisesti tarkistaa, kuinka paljon lankaa on jäljellä maailmankuuluihin neuleisiisi, mutta et pääse varastohalliin juuri nyt? Yksinkertaista. Tarvitseeko sinun tilata uusi erä jauhoja ja kananmunia, koska lähituotetut muffinssisi myydään loppuun odotettua nopeammin? Ei ongelmaa. Mobiilikassajärjestelmä varmistaa selustasi.

Ja siinä ei tietenkään ole vielä kaikki. Kuten tavallinen, kiinteä kassajärjestelmäkin, myös kannettava kassajärjestelmä tarjoaa työkalut asiakashallintaan, antaen sinun seurata ja käsitellä demografisia tietoja asiakkaista, kuten esimerkiksi kotiosoitteita ja henkilökohtaisia ostohistorioita. Tällaisten rekisterien pitäminen saattaa auttaa sinua pysymään trendien harjalla (“Loistavaa, korumme menevät nyt kuin kuumille kiville pohjoisesta tulevien naisturistien keskuudessa – julkaistaan pian uusi rannekorusarjamme!) ja mahdollistaa markkinointityylisi tai vaikkapa pop-up -myymäläsi aukioloaikojen tarjoilemisen parhaalle mahdolliselle yleisölle (“Pohjoisesta tulevat turistit ostavat valtavasti korujamme…varataan se osasto korumessuille pohjoiseen ensi kuussa!).

Erplyn avulla voit helposti lisätä asiakkaita kassajärjestelmään ja ryhmitellä heitä ostostyypin, sijainnin tai muun demografisen ominaisuuden perusteella. Siten voit helposti tunnistaa, kuinka usein esimerkiksi kyseiset naisturistit vierailevat myymälässäsi, ja suunnitella mainoskampanjasi sen mukaan.

Pysyttele historian oikealla puolella

Jos mikään aiemmin mainituista kannettavan kassajärjestelmän eduista ei vetoa sinuun, huomioi tämä: mobiilikassat ovat tulleet pysyäkseen, halusit sitä tai et. Investoimalla teknologiaan nyt voit säästyä päänsäryltä, jota järjestelmiesi uudistaminen ja tablettiystävällisten kassajärjestelmien asentaminen myöhäisemmässä vaiheessa aiheuttaa. Itse asiassa, teknologiaan keskittynyt mediayhtiö Tech.Co on todennut, että mobiilikassajärjestelmät ovat vuorenvarma keino valmistella yrityksesi tulevaisuuden varalta, viitaten siihen kuinka kannettavat ratkaisut saattavat estää yritystäsi jäämästä muista jälkeen, kun uudet kassajärjestelmät yleistyvät ja perinteiset kassakoneet jäävät historiaan.

Vielä yksi lisäbonus? Käyttöönotto, etenkin kun käytät iPadia, on idioottivarmaa. “Lähes kaikki iPadilla käytettävät kassajärjestelmät toimivat mobiiliapplikaatioiden kautta”, toteaa Tech.Co, lisäten vielä että tällainen sovellus “tekee asennuksesta ja ylläpidosta erittäin yksinkertaista ja nopeaa, ja poistaa riskin pitkiin häiriöaikoihin”.

Pidä mielessä, että suurin osa kannettavista kassajärjestelmistä tukeutuu ainoastaan verkon varaan. Jos päätät investoida mobiilikassajärjestelmään, varmista että olet selvittänyt vaihtoehtosi niissäkin tilanteissa, kun nettiyhteys ei toimi tai tablettisi ei suostu yhteistyöhön. Erplyn kassajärjestelmä toimii myös offline-tilassa varmistaakseen, että yrityksesi toimii aina niin hyvin kuin mahdollista. Offline-tilassa voit suorittaa paikallisia kassajärjestelmän toimintoja, kuten myyntitapahtumia ja järjestelmän käyttäjän vaihtoja, normaalisti. Kun yhteytesi palaa, kaikki offline-tilassa käsitelty tieto synkronoidaan taustajärjestelmäsi kanssa. Vaikka kannettava mobiilikassa saattaakin olla tyylikäs ratkaisu yrityksellesi, on aivan yhtä tärkeää varmistaa, että tiedostoillasi on aina vähintään yksi varmuuskopio; ostotapahtumiesi tiedot ovat turvassa Erplyllä silloinkin, kun yrityksesi joutuu toimimaan offline-tilassa.

Jos päätät antaa mobiilikassajärjestelmälle mahdollisuuden, nauti sen tuomasta vapaudesta. Uskomme, että helposti liikutettava, langaton kassajärjestelmä on järkevä ja tehokas tapa pyörittää yritystä. Ota selvää, kuinka yrityksesi voi hyödyntää Erplyä matkan varrella.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä