Tiesitkö, että puolet pienyrityksistä lopettaa toimintansa ennen viidettä ikävuottaan?

 

Se on varsin pelottava tilasto. Monet yrittäjät yrittävät viimeisenä oljenkortenaan tukeutua kovan riskin strategioihin viivyttääkseen väistämätöntä – kukaan ei halua, että kaikki yritykseen käytetty aika, kova työ ja raha menee hukkaan. Joten mitä voit tehdä, jos tilanne alkaa näyttää huonolta? Fiksuna yrittäjänä ymmärrät, että jotakin uutta on kokeiltava.

 

Vaikket voikaan kontrolloida talouden nousu- ja laskusuhdanteita, voit silti tehdä tiettyjä toimenpiteitä, jotta saat yrityksesi nostettua suosta ja ohjattua paremmalle kurssille.

 

Käytä kassajärjestelmääsi tehokkaammin

Kassaohjelmistot ovat nykyisin niin yleisiä, että niitä käytetään jopa strategiana yrityksen pelastamisessa. Yritykset, joissa nykyaikaisia ohjelmistoa ei käytetä, eivät usein pärjää kovinkaan pitkälle. Teknologian kehittymisen myötä kassajärjestelmät ovat kehittyneet paljon perinteistä kassakonetta pidemmälle.

 

Parhaat kassaohjelmistot eivät keskity vain myyntiin – ne hallinnoivat varastoa, helpottavat kirjanpitoa, ja seuraavat jopa työntekijöiden toimintaa. Kassaohjelmiston avulla voi myös analysoida valtavan määrän tietoa päätöksenteon tueksi, joka on kriittinen apu etenkin silloin, kun luvut näyttävät huonolta, ja jotakin tarvitsisi tehdä.

 

 

Nykyisen pilviperusteisen kassateknologian myötä vanhat kiinteät järjestelmät ovat jäämässä pois käytöstä. Selainpohjaiset järjestelmät mahdollistavat yritysdatan käsittelyn ja hallinnoinnin missä tahansa, myös muualla kuin konkreettisesti itse myymälässä. Tällöin tärkeät toimenpiteet eivät ole paikka- tai aikasidonnaisia, ja yrittäjillä on suurempi vapaus ja enemmän mahdollisuuksia hoitaa yrityksen asioita juuri silloin, kun tarvitsee. Pilvipohjainen teknologia myös mahdollistaa kaupankäynnin muuallakin kuin kaupan myyntitiskillä, jolloin yritys pääsee helposti liikkumaan muihinkin ympäristöihin – pop-upeihin, messuille, tapahtumiin ja niin edelleen.

 

Kun perinteisistä kassoista alettiin siirtyä pilviperusteisiin ohjelmistoihin, olivat monen yrittäjän huolena ja vaivana nettikatkot. Myynti ei kulkenut, jos internetyhteyttä ei ollut. Uuden teknologian myötä tämä ei ole nykypäivänä enää ongelma. Erplyn kaltaiset kassajärjestelmät toimivat myös offline-tilassa, joten vaikka netti olisi poikki, voi myyntiä jatkaa, eikä tappioita tule. Kun nettiyhteys palaa, katkon aikana kertyneet tiedot synkronoidaan suoraan pilveen, ja toiminta jatkuu kuten ennenkin.

 

Uuteen, päivitettyyn kassajärjestelmään siirtyminen on yksi yksinkertaisimmista tavoista parantaa liiketoimintaasi. Älä odota liian kauan – jos yrityksesi on huonossa jamassa, jokainen päivä on tärkeä.

 

Enemmän maksutapoja

Tämän päivän digimaailmassa teknologia kehittyy nopeammin kuin koskaan. Edes perustoiminto, maksaminen, ei ole säästynyt muutosten tuulilta.

 

 

Vaikka saattaa kuulostaa kaukaa haetulta, että asiakkaasi valitsisivat ostospaikkansa käytössä olevien maksutapojen perusteella, se on tosiasiassa yleisempää kuin uskotkaan. Yhä useammalla suomalaisasiakkaalla on käytössään etäluettava maksukortti, ja mobiilimaksujen yleistyessä monet asiakkaat haluavat maksaa puhelimella. Mobiilimaksaminen mahdollistaa myös uudenlaiset maksutavat, kun korttimaksun sijaan asiakas voi valita tilisiirron tai maksaa vaikkapa osissa. Nämä maksuvaihtoehdot voit ottaa käyttöön myös Erplyssä uuden Klarna In-store -palvelun avulla. Kun asiakkaalla on mahdollisuus valita maksutapansa, on ostopäätöksen teko helpompaa – eivätkä asiakkaat karkaa kilpailijan myymälään.

 

Ota käyttöön verkkokauppa

Amazonin kaltaisten verkkokauppajättiläisten myötä asiakkaiden on yhä helpompaa tilata haluamansa tuotteet mukavasti kotisohvalla makoillen. Ajan ja rahan säästämiseksi kivijalkamyymälöissä vieraillaan entistä vähemmän.

 

Mieti tätä: vuonna 2017 verkkokaupoista ympäri maailman ostettiin noin 2,3 biljoonan USA:n dollarin edestä tuotteita. Yhä uusien toimijoiden myötä luku on edelleen kasvussa; vuoteen 2021 mennessä sen odotetaan lähes kaksinkertaistuvan aina 4,5 biljoonaan dollariin.

 

 

Jotta pysyisit mukana muuttuvassa bisnesmaailmassa, on yrityksesi oltava sopeutumiskykyinen ja valmis ottamaan käyttöön uusia taktiikoita ja strategioita, kuten oman verkkokauppasi. Ottamalla käyttöön verkkokaupan pystyt tavoittamaan paljon suuremman määrän asiakkaita kuin mitä paikalliset markkinasi pystyvät tarjoamaan. Toisella puolella maailmaa oleva asiakas voi ostaa tuotteesi astumatta jalallaan edes Suomen maaperälle.

 

Multi- ja omni-channel ovat sanoja, joihin olet saattanut törmätä usein viime aikoina. Yksinkertaistettuna ne tarkoittavat toimimista useilla kanavilla yhtaikaa ja synkronoidusti: kivijalassa, nettikaupassa, jne. Uuden aluevaltauksen ei kuitenkaan tarvitse – eikä bisnesmielessä edes kannata – olla hankalaa. Erplyn avulla voit ottaa käyttöösi oman verkkokauppaohjelmiston vähittäis- tai b2b-kauppaa varten. Ohjelmisto on täysin muokattava, joten voit suunnitella parhaiten omaa brändiäsi edustavan verkkokaupan, jonka saat toimimaan helposti kivijalkamyymäläsi tukena. Asiakas voi ostaa hyllyssäsi olevan tuotteen, olipa hän itse konkreettisesti myymälässä tai ei.

 

Automatisoi varastonhallinta

Suuri määrä rahaa saattaa hävitä huolimattoman varastonhallinnan myötä. Hyvä varastonhallinta sen sijaan leikkaa kustannuksia ja on siten avaintekijä voittojesi maksimoinnissa. Vastaavasti huono hallinta johtaa moniin suuriin ongelmiin.

 

Yrittäjänä tiedät varmasti, että liian pienen varaston pitäminen on oiva resepti saada vastaansa lauma vihaisia asiakkaita. Miksi he antaisivat sinulle rahansa, jos eivät saa sinulta sitä mitä haluavat, silloin kun haluavat? Suurten varastomäärien pitäminen taas on erittäin kallista. Kun sinulla on liikaa varastotuotteita kerralla, tarvitset enemmän tilaa, ja lisätila maksaa. Samalla sidot yrityksesi varat tuotteisiin, jotka eivät edes tee varastossa seistessään mitään tulosta. Sen lisäksi, että voisit käyttää rahasi tehokkaammin, otat myös riskin, että varastotuotteet vaurioituvat tai menevät vanhaksi tai pois muodista.

 

 

Kun ymmärrät varastonhallinnan tärkeyden, on aika tehdä asialle jotakin – alkaa tosissaan hallinnoida varastoasi! Voit pitää kirjaa tuotteistasi manuaalisesti, mutta se on riskialtista, hidasta ja haasteellista. Kun yrityksesi menestys on vaakalaudalla, et voi tuhlata aikaa sellaisten prosessien käsittelyyn, jotka voi tehdä helpommin tai automatisoida. Tässä varastonhallintaohjelmistot tulevat apuun.

 

Kun otat käyttöön Erplyn kaltaisen varastonhallintajärjestelmän, vähennät huomattavasti varastointiin liittyviä kustannuksia heti käyttöönoton jälkeen. Ohjelmiston käyttö minimoi hukkatilan käytön, ja pitää varastomääräsi optimaalisella tasolla, joka parantaa merkittävästi tehokkuuttasi, vähentää kuluja ja auttaa pitämään asiakkaat tyytyväisinä. Kun saat karsittua turhat menot varastonpidosta, voit käyttää säästyneet rahat paremmin tuottaviin tehtäviin.

 

Löydät Erply Kassan myös Twitteristä ja Facebookista! Tai jos tarvitset apua, voit soittaa tai lähettää sähköpostia asiakastukeemme, tai tutustua ohjeisiin taustajärjestelmän käytöstä!

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä