Erply POS-järjestelmä

Point of sale (POS) järjestelmä on paikka, jossa asiakkaasi suorittaa maksun yrityksesi tarjoamista tuotteista tai palveluista.

Siksi POS on kuluttajaketjun viimeinen vaihe, jossa vähittäismyynti tapahtuma suoritetaan.

Point of sale järjestelmä mahdollistaa liike- ja myyntitapahtuman yrityksen ja asiakkaan välillä. POS on tietokoneohjattu verkosto, joka koostuu päätietokoneesta, joka on yhdistetty useisiin työasemiin ja laitteisiin – alkaen viivakoodinlukijoista ja lopettaen maksupäätteisiin.

Koska eri yrityksillä on erilaiset profiilit, tarvitsevat ne myös erilaisia point of sale järjestelmiä. Esimerkiksi, ravintoloilla, vähittäis- ja elintarvikekaupoilla on kaikilla omat erikoisuutensa mistä johtuen tarvitsevat ne kaikki POS-järjestelmän, joka tyydyttää niiden erikoisvaatimukset.

Elintarvikekauppa tarvitsee myyntipisteessään myymälävaa’an ja kahvila mahdollisuuden luoda yksilöllisiä ruokalistoja erikoishintojen sekä tarjousten tekemistä varten.

Yritystyyppejä, jotka tarvitsevat point of sale järjestelmää, on yleisesti ottaen kaksi – vähittäiskaupat ja palvelualan yritykset, kuten ravintolat ja hotellit. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pääasiallisesti käytössä on kaksi sopivaa POS-järjestelmää – yksi vähittäiskaupalle ja toinen ravintolaalalle.

Miksi POS-järjestelmä on hyödyllinen?

POS-järjestelmän käyttämisellä voi olla positiivinen vaikutus yrityksesi toimintaan.

 • Järjestelmä antaa Sinulle mahdollisuuden hallita paremmin yrityksesi toimintoja.
  POS systeemiä käyttäessä tiedät tarkkaan millaisia tuotteita olet myynyt päivittäin tai viikoittain, mikä on varaston reaalitilanne ja miten hyvin olet ansainnut.
 • Järjestelmä mahdollistaa paremman analyyttisen arvioinnin ja suunnitelmoinnin.
  Esimerkiksi, POS-järjestelmä helpottaa varastonhallintaa, myyntiprosessien tendenssien ja liikkeiden seurantaa ja analysointia, myyntiraporttien ja muun datan analysointia ennustaaksesi tarkemmin tulevaisuuden trendejä ja yrityksesi edellytyksiä ja vaatimuksia.
 • Järjestelmä antaa mahdollisuuden nostaa yrityksesi liiketoiminnan tehokkuutta.
  POS-järjestelmän avulla säästät aikaa yrityksesi paperityössä. Laskujen, tilausten, myyntitietojen ja raporttien hallinta on hyvin kätevää. Toimistoympäristön tehostamisen lisäksi POS-järjestelmä nostaa myös jokapäiväisen myyntiympäristön tehokkuutta, POS-laitteiden kuten viivakoodinlukijoiden ja maksupäätteiden avulla.
 • Järjestelmä tehostaa henkilökohtaista asiakaskommunikaatiota.
  POS-järjestelmä auttaa kanta-asiakkaiden yhteystietojen keräämisessä samaan aikaan kun asiakas suorittaa ostoksensa. Tämmöinen tieto on arvokas sekä henkilökohtaisten tarjousten että asiakaskommunikaation luomisessa ja kehittämisessä.
  POS-järjestelmää käyttäessä säästät rahaa, tuotat enemmän voittoa ja pystyt tekemään tietoisempiä businesspäätöksiä.

POS-järjestelmän elementit

Ensimmäiseksi pitää ottaa huomioon ohjelmistoa käyttävä tietokone, koska tietokone on iso osa POS-järjestelmää ja sen käyttöä. Tarvitset tietokoneen käyttääksesi POS-järjestelmää. POS-järjestelmän voi ostaa tietokoneen mukana tai erikseen. On myös tärkeää muistaa käyttää POS-tietokoneita vain POS-järjestelmää varten.

Tämän jälkeen on valittava yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva ohjelmisto. Myyntipiste-ratkaisuja löytyy monia erilaisia ja siitä johtuen löytyy myös paljon ohjelmistoja. POS-ohjelmistoratkaisut ovat yleensä varustettu vastaavilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla, jotka auttavat helposti hallitsemaan yleisiä asiakkaisiin liittyviä liiketoimintoja, jotka ovat tarpeellisia yrityksellesi.

Pilviteknologian kehittäminen on johtanut myös pilvipohjaisiin POS-järjestelmiin.

Näihin järjestelmiin pääsee Internetin kautta ja ne käyttävät toimiakseen dataa, joka varastoidaan kauko-palvelimessa.

Pilvipohjaiset POS-järjestelmät on luotu sillä tavalla, että ne ovat yhteensopivia laajan valikoiman POS-laitteiden kanssa. Pilvipohjainen POS-järjestelmä auttaa laajentumaan POS-järjestelmää tietokoneiden lisäksi myös mobiili- ja tablettilaitteisiin. Esimerkiksi, jos käytät pilvipohjaista POS-järjestelmääsi iOS-laitteellasi niin voit käyttää sitä myös iPad-laitteellasi.

Kolmanneksi tarvitset POS-järjestelmään sopivia laitteita.

Järjestelmän laitteisto koostuu erilaisista laitteista: kuten kassalipas, viivakoodinlukijat, näyttö, kuittitulostin jne. Tarvitset myös tabletit, integroidut näppäimistöt, skannerit ja maksupäätteet. Näiden avulla voit tallentaa tietoja järjestelmään.

Kokeile Erply POS-järjestelmää jo tänään!

Uuden POS järjestelmän valitseminen – käytännöllinen lähestymistapa

Ostaessasi perinteistä licence-based POS-järjetelmää, ainoa tieto mitä voit saada ennen ostoa tulee myyntiedustajaltasi tai tekemällä itse niin paljon verkkotutkimusta kuin mahdollista.  

Päättäisitkö uuden ohjelmiston ostosta yrityksellesi vain myyntipuheen perusteella? Tämä voi kuulostaa ihan hullulta, mutta tätä perinteiset POS-järjestelmän tarjoajat sinulta pyytävät.

Ilmaiset kokeiluversiot ovat erittäin tärkeitä ostaessasi järjestelmää yrityksesi johtamista varten, se että tiedät ennen ostoa järjestelmän vain yhden tietyn ominaisuuden ei tällaisessa tilanteessa todellakaan riitä! Ihan yhtä tärkeää on ymmärtää järjestelmän käyttömukavuus, yleiset työnkulkuun liittyvät tarpeet ja järjestelmän sopivuus jokapäiväiseen käyttöön, parin verkkoarvostelun lukeminen ei vaan riitä!

Varo yrityksiä, jotka eivät tarjoa ilmaista kokeiluversiota tuotteensa testaamista varten. Nasta lautaan ja kierrokselle!

Etkö vieläkään ole vakuuttunut? Lue täältä, miksi ilmaiset kokeiluversiot ovat tärkeitä:

 

 1. Ilmaiset kokeiluversiot auttavat ymmärtämään paremmin mitä POS-järjestelmä tarjoaa yrityksellesi.
  Olet varmaan kuullut monista erilaisista ominaisuuksista etsiessäsi yrityksellesi sopivaa POS-järjestelmää, mutta tuotteen testaaminen auttaa todella ymmärtämään miten järjestelmän ominaisuudet toimivat.
 2. Ilmaiset kokeiluversiot auttavat Sinua näkemään POS-järjestelmän toiminnassa
  Tämä prosessi auttaa päättämään onko järjestelmä sopiva henkilökuntasi käyttöön liiketoiminnassa päivästä-päivään. Normaalisti voi kokeiluversiota käyttää samanaikaisesti enemmän kuin yksi henkilö, tämän ansiosta voit antaa eri tehtäviä hoitavien työntekijöiden testata heidän kannaltaan oleellisia järjestelmän ominaisuuksia, joten kaikki yksiköt ovat tyytyväisiä.

Ilmaiset kokeiluversiot antavat mahdollisuuden varmistaa edustaako myyntitiimi POS-järjestelmää rehellisesti.
Älä luota vain myyntiedustajan puheeseen kun on kysymys POS-järjestelmästä. On helppo käyttää sanoja kuten ,,huipputeknologia’’, ,,intuitiivinen’’ ja ,,tehokas’’, mutta kun on aika tehdä päätöksiä, silloin Sinä ja henkilökuntasi päätätte kuvaavatko nämä ilmaisut oikeasti POS-järjestelmää. Sinun pitää varmistaa, tekeekö POS-järjestelmäsi oikeasti sitä, mitä lupaa! Ilman hankaluuksia, puuttuvia toimintoja ja virheitä.

Ilmaiset kokeiluversiot ja POS-järjestelmään tutustuminen ovat aikaa vieviä ja vaivaa tuottavia. Mutta aika jonka käytit testaamiseen voi säästää tulevaisuudessa monia turhaantuneina vietettyjä tunteja (ja euroja). ERPLY POS SYSTEM:issä jokaisen kokeiluversion mukana tulee ilmainen 1 on 1 konsultaatio yhden meidän vähittäistoiminnan asiantuntijan kanssa. Tämä tarkoittaa vähemmän ymmärtämiseen kulutettua aikaa ja lopulta nopeampaa päätöstä, joko ERPLY Point of Sale System on Sinulle ja yrityksellesi sopiva!