Jos haluat kilpailla Amazonin kaltaisia suuryrityksiä vastaan, uusin taistelukenttä vähittäiskaupan alalla on toimitusnopeus. Verkkokauppojen tarjotessa yhä nopeampia ja nopeampia toimituksia asiakkaat ovat alkaneet odottaa tuotteiden saapuvan vain päivän tai pari tilauksen jälkeen – ja menevät usein muualle, jos nopeaa ja edullista toimitusta ei ole saatavilla.

 

Mutta jos myymäläsi sijaitsee paikassa A, ja saat verkkokauppasi kautta tilauksen paikkaan B, joka on hyvin kaukana, miten voit varmistaa, että saat tuotteen toimitettua asiakkaalle nopeasti ilman suuria toimituskuluja? Monet yritykset ovat huomanneet, että vastaus tähän on suoratoimitus. Mutta mikä on suoratoimitus, ja miten sitä kannattaisi käyttää yrityksessäsi?

 

Mikä on suoratoimitus?

Suoratoimitus eli dropshipping on toimintamalli, jossa tuotteet lähetetään asiakkaalle suoraan kolmannelta osapuolelta, eli valmistajalta tai tukusta. Sinä tuotteen jälleenmyyjänä et koskaan varsinaisesti näe tai käsittele itse tuotetta. Sen sijaan, kun asiakas tekee sinulle tilauksen, järjestelmäsi tilaa tuotteen automaattisesti asiakasta lähinnä olevasta paikasta, jolloin se voidaan toimittaa paljon nopeammin.

 

Suoratoimituksen ansiosta joidenkin jälleenmyyjien ei tarvitse enää lainkaan käsitellä kauppatavaraa. Sen sijaan koko yritysmalli perustuu asiakkaan ja valmistajan tai tukun välikätenä olemiseen. Tämä on yksi tapa pitää myös yleiskustannukset pieninä samalla, kun kuitenkin operoi tuottavaa yritystä – ja samalla, kun kilpailee alan suuryritysten supernopeita toimituksia vastaan.

 

Suoratoimituksen edut

Kun harkitset, ottaisitko suoratoimitukset käyttöön yrityksessäsi – kokonaan tai osalle tilauksista – ota huomioon muutama seikka. Järjestelmässä on hyvät ja huonot puolensa. Hyviä puolia ovat muun muassa seuraavat:

 

Et tarvitse niin paljon pääomaa, koska et osta ja varastoi tuotteita ennen kuin ne on myyty. Käytät pääomaa tuotteiden kustannuksiin vain silloin, kun tarvitsee.

 

Yrityksen saaminen jaloilleen tällä tavoin on helppoa ja edullista. Yritykselläsi ei tarvitse olla fyysistä sijaintia, varastoa, palautusten käsittelyä, pakkausosastoa, varastonhallintaa, ja kaikkia muita monimutkaisia tehtäviä, joista vähittäiskauppiaat yleensä joutuvat huolehtimaan. Niin kauan kuin sinulla on kontaktit valmistajiin tai tukkukauppiaisiin, ja mahdollisuus kanavoida rahaa tilauksista näille toimittajille nopeasti, sinulla on kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi. Suurin tarvitsemasi aloituspääoma menee luultavasti nettisivujen tekemiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin virallisiin maksuihin.

 

 

Yrityksesi voi toimia mistä tahansa käsin. Koska et tarvitse mitään muuta kuin nettiyhteyden, sinun ei tarvitse huolehtia sijainnistasi yritystäsi pyörittäessä. Tämä tarkoittaa, että voit lähteä esimerkiksi matkalle sulkematta yritystäsi, voit liikkua minne ja milloin haluat, voit tehdä samalla muuta työtä, voit vaikkapa opiskella samalla – tai voit yksinkertaisesti muutenkin vain aikatauluttaa elämäsi itsellesi parhaalla tavalla, ja hoitaa silti samalla liiketoimintaasi.

 

Voit helposti laajentaa tuotekatalogiasi ja kasvattaa liiketoimintaasi. Kun käytät suoratoimituksia vähittäiskauppaa tehdessäsi, tuotevalikoiman kasvattaminen on hyvin yksinkertaista, kun voit yksinkertaisesti vain ottaa yhteyttä uuteen tavarantoimittajaan, ja sitten lisätä tuotteet nettisivuillesi. Liiketoiminnan skaalaus on myös suhteellisen helppoa. Jos myyntisi alkaa hipoa taivaita, sinun ei tarvitse tavalliseen tapaan palkata lisää työntekijöitä tai avata uusia myymälöitä – sinun tarvitsee vain kontaktoida suurempia tavarantoimittajia tai etsiä useampia eri toimittajia ympäri maata yhteistyöhön kanssasi.

 

Suoratoimituksen huonot puolet

Kaikilla suoratoimituksen hyvillä ominaisuuksilla on toki myös joitakin negatiivisia puolia, jotka täytyy huomioida.

 

Suoratoimitus ei tarjoa suurta voittomarginaalia. Koska nopeasti toimitettujen tuotteiden markkinat ovat verkossa suuret ja kilpailukykyiset, suoratoimitusta käyttävät vähittäiskauppiaat laskuttavat tuotteista hyvin vähän. Yleiskustannusten puuttuessa yritykset voivat pitää hintansa alhaisina, tarkoittaen, että sinun on kyettävä kilpailemaan näiden alhaisten hintojen kanssa, jos haluat pitää asiakkaasi.

 

Et voi kontrolloida laatua. Kun varastoit itse myymäsi tuotteet, voit varmistaa, että tuotteita todella on varastossa ennen kuin myyt, ja että tuotteet vastaavat laadulle asettamiasi standardeja. Kun tuotteet kuljetetaan kolmannen osapuolen toimesta, saattavat kommunikointivirheet aiheuttaa vääriä oletuksia varastomääristä, etkä pääse ikinä itse tutkimaan tuotteita. Jos et ole tarkkana valitsemistasi tavarantoimittajista, tämä saattaa johtaa huonoihin asiakaskokemuksiin.

 

Jonkun muun työ edustaa brändiäsi. Kun kolmas osapuoli lähettää tuotteet asiakkaallesi, sinun on voitava luottaa brändisi maine tämän kolmannen osapuolen käsiin. Pahimmassa tapauksessa asiakkaasi näkevät kehnot pakkaukset, toimitusviiveet, virheet ja huonon asiakaspalvelun, ja pitävät sitä sinun yrityksesi edustuksena – koska he tietävät ainoastaan tilanneensa tuotteet sinulta. Tämä voi olla erittäin suuri huolenaihe, ja myös yksi suurimmista syistä, miksi niin moni brändi epäröi suoratoimitusten ottamista käyttöön.

 

Kuinka saada suoratoimitukset toimimaan yrityksessäsi

Jos luit yllä olevat hyvät ja huonot puolet, ja olet yhä sitä mieltä, että suoratoimitus voisi olla hyvä toimintatapa yrityksellesi, huomasit luultavasti myös sen, että suurimmat ongelmat suoratoimituksissa kulminoituvat yhteen tekijään: tavarantoimittajaasi. Jos valitset huolellisesti oikeat tavarantoimittajat, saat suoraan eliminoitua suurimman osan suoratoimitusten huonoista puolista.

 

 

Mutta hyvien, laadulle ja luotettaville toimituksille omistautuneiden tavarantoimittajien löytäminen suosituimmille tuotteillesi voi olla haastavaa. Kerromme muutaman neuvon, joiden avulla saat tämän yritysmallin toimimaan:

 

Ota ensin selvää lähialueiden tavarantoimittajista. Tämä on paras tapa pitää huolta laadusta, sillä jos toimittajasi ovat läheltä, voit olla heihin helpommin yhteydessä. On huomattavasti helpompaa selvittää ongelmia samalla aikavyöhykkeellä toimivien yritysten kanssa kuin toisella puolella maailmaa olevan tavarantoimittajan kanssa. Vielä parempi, jos löydät tavarantoimittajan samasta maakunnasta tai kaupungista – silloin saata kyetä itse tutkimaan tuotteitakin. Älä jätä väliin paikallisia tukkukauppiaita, vaikka nämä eivät vielä tekisikään suoratoimituksia. Jos tarjoat heille kannattavaa sopimusta, he saattavat lähteä mukaan toimintaan.

 

Tutustu verkossa toimivien tavarantoimittajien suosituksiin. Monet näistä keskittyvät palvelemaan etenkin suoratoimituksia käyttäviä vähittäiskauppiaita. Kun olet määritellyt oman markkina-alueesi, huomaat luultavasti, että suurin osa kilpailijoistasi toimii yhden tai kahden pääasiallisen tavarantoimittajan kanssa kyseisellä markkina-alueella. Varmista, että tutkit nämä tavarantoimittajat huolellisesti, ja huomioit erilaisilla arvostelusivustoilla olevat mahdolliset varoitusmerkit. Ota huomioon kaikki löytämäsi tieto näiden hinnoittelusta, tilausminimeistä ja muista käytännöistä.

 

 

Kannattaa yleensä aloittaa listaamalla yhdestä viiteen tavarantoimittajaa, markkina-alueestasi riippuen. Siten voit keskittää huomiosi aluksi niihin, jotka tarjoavat parhaat tuotevalikoimat ja käytännöt, ja jatkaa sitten siitä. Jos mahdollista, koita löytää listallesi yhdestä kolmeen lähialueella toimivaa yritystä.

 

Kuinka tehdä suoratoimitusyrityksestä menestys

Huomaat ehkä, että olemme pääasiassa kuvanneet suoratoimitusyrityksiä välikäden näkökulmasta, eli sen osapuolen, joka toimii valmistajan ja asiakkaan välissä. Ongelma on, että kaikki muutkin suoratoimitusyritykset tarjoavat täsmälleen samaa palvelua, ja usein vieläpä täsmälleen samoilla tuotteilla samoilta toimittajilta, ja samoilla toimitusajoilla. Kuinka tehdä yrityksestäsi menestyvä, kun perusidea ei ole mitään uutta?

 

Kuten kaikessa liiketoiminnassa, on keskityttävä miettimään, mitä asiakkaille halutaan tarjota, ja minkä takia – toisin sanoen, minkä ongelman ratkaiset heidän puolestaan? Mitä arvoa erityisesti luot heille myymällä kyseisiä tuotteita?

 

Ehkäpä ajatuksena on, että suoratoimitusyrityksesi keskittyy myymään tuotteita, jotka ovat muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaisesti, tarjoten asiakkaille jotakin yksilöllistä ja ratkaisten heidän tarpeensa saada juuri omiin tarpeisiinsa valmistettuja tuotteita. Ehkäpä yrityksesi keskittyy johonkin erityiseen asiakasprofiiliin. Saatat esimerkiksi myydä tuotteita kodin remontointiin kuten monet muutkin, mutta rakennat brändisi sen ympärille, että yrityksesi tarjoaa tuotteitaan nuorille ensiasunnon omistajille. Siinä tapauksessa haluat ehkä keskittyä tarjoamaan kaikkein uusimpia tuotteita ja rakentamaan profiiliasi sosiaalisessa mediassa.

 

Seuraava asia, joka on tehtävä saadaksesi yrityksestäsi menestyvä, on keskittyä erittäin hyvien nettisivujen luomiseen. Koska ainoa konkreettinen asia yrityksessäsi (kun et itse varastoi tuotteitasi) ovat sen nettisivut, niiden on oltava kaikkea sitä, mitä kivijalkaliikekin tarjoaisi. Niiden pitää olla houkuttelevat, avustavat, hyödylliset, hyvännäköiset, ja ennen kaikkea herättää asiakkaissa niitä tunteita ja mielikuvia, joita haluat brändisi asiakkaille edustavan.

 

Muista, että nettisivusi saattavat olla myös paikka, jonka kautta tavarantoimittajat ottavat sinuun yhteyttä, joten varmista, että myös yhteistyökumppaneille ja näille yhteydenotoille on oma osionsa. Nettisivujen tekeminen verkkokaupalle ei ole nykyään kovin vaikeaa valmiiden pohjien ja ohjeistusten ansiosta, mutta muista, että asiakkaille käytettävyys ja turvallisuus ovat kaksi tärkeintä asiaa. Nettisivuillasi täytyy pystyä navigoimaan helposti millä tahansa laitteella, ja asiakkaat eivät saa tuntea oloaan epävarmaksi lisätessään maksutietojaan sivustollesi.

 

Onko suoratoimitus oikea ratkaisu omalle yrityksellesi?

Suoratoimitus voi olla joko kokonaan oma yritysmuotonsa, tai sitten hyvä lisä perinteiselle vähittäiskauppiaalle, joka haluaa kasvattaa tuotevalikoimaansa ja tavoittaa uusia asiakkaita. Kun päätät, ottaako suoratoimitus käyttöön, sinun on ymmärrettävä asiakkaidesi tarpeet. Saatko usein tilauksia kaukana asuvilta asiakkailta? Oletko saanut valituksia pitkistä toimitusajoista tai puutteista tuotevalikoimassa? Haluatko laajentaa uudelle markkina-alueelle, mutta haluaisit ensin testata, onko tuotteille kysyntää, ennen kuin käytät paljon pääomaa ottamalla uusia tuotteita hyllyihin?

 

Jos jokin näistä tuntuu osuvan, saattaa suoratoimitus olla hyvä ratkaisu. Kun olet tarkkana oikeita tavarantoimittajia valitessasi ja mietit, kuinka luot lisäarvoa asiakkaillesi, voit suoratoimitusten avulla kasvattaa yrityksesi menestystä.

 

Älä kuitenkaan odota tekeväsi nopeasti miljoonia siirtymällä suoratoimituksiin. Voittomarginaalit ovat pieniä ja kilpailu on kovaa. Vaatii aikaa ja oikeat yhteistyökumppanit, jotta nimestäsi tulee verkkokauppojen ykkönen.

 

Kuinka kassajärjestelmäsi voi auttaa

Erply voi auttaa tilausten hallinnassa ja yrityksesi organisoinnissa myös silloin, kun yritysmuotonasi on suoratoimitus. Kun sinulla on tilaus joka lähetetään asiakkaalle suoraan valmistajalta, voit luoda tarvittavat dokumentit järjestelmässä. Sen sijaan, että vähentäisi tuotteen varastosta, Erply luo ostotilauksen, joka ohjaa automaattisesti tilaamaan tuotteen valmistajalta. Tilaussivulle täytetään asiakkaan lähetystiedot, jolloin prosessi on sinulle paljon selkeämpi.

 

 

Kun teet Erplyllä myyntitilauksen, järjestelmä hälyttää, jos jotakin tuotetta ei ole varastossa, ja ehdottaa tuotteiden tilaamista.

 

 

Kun teet ostotilauksen, voit valita tuotteiden toimituksen suoraan asiakkaalle.

 

Päätelmä

Suoratoimitus voi olla hyödyllinen apuväline monille brändeille tai hyvä keino rakentaa uusi yritys. Kassajärjestelmäsi voi auttaa hallitsemaan prosessia ja tekemään myynneistä ja ostoista sujuvia. Harkitse tämän yritysmuodon hyviä ja huonoja puolia tarkkaan, ja ala etsiä parhaita tavarantoimittajia yhteistyöhön tehdäksesi suoratoimitusyrityksestäsi menestyvän.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä