Vähittäiskaupan johtajat ovat yhdet ylityöllistetyimmistä ihmisistä koko teollisuudessa. He päätyvät tekemään monia eri töitä koska kaupassa työt sekoittuvat. Kassatyöntekijöiden sijaisina olemisesta inventaarion ja tilauksien tekemiseen, lisäksi ovat he yrityksen kasvot jokaiselle asiakkaalle, kenellä on ongelma. Vähittäiskaupan johtajalla ei melkein ole yhtään aikaa tehdä sitä työtä, jota hänen pitäisi tehdä – eli johtaa tehokasta vähittäiskauppatiimiä.

Vähittäiskaupan työntekijöiden hallinta voi olla monimutkaista, erityisesti koska teollisuus on laajasti rakennettu lyhytaikaisille työntekijöille, jotka eivät siirry edes yhtiön sisällä lähtötasosta ylöspäin. Tehokkaan hallinnan opettelu voi olla vaikeaa, kun tiimit jatkuvasti muuttuvat ja vaihtuvat. Vähittäiskaupan johtajilla on siitä huolimatta olemassa useita työkaluja, joita käyttäessä voi vaikuttaa positiivisesti koko tiimiin.

Yksi näistä työkaluista on kassajärjestelmä. Erplyn järjestelmä tarjoaa monia voimakkaita keinoja, joiden avulla määräät, seuraat ja hallitset tehokkaasti työntekijöiden velvollisuuksia, keinoja, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä kaikkien työntekoon keskittyneenä pitämisessä. Tässä on pari keinoa, miten käytät Erplyn tehokkaita hallinta tekniikkoja.

Tavoitteiden määrittely

Yksi vähittäiskaupan työntekijöiden suurimmista ongelmista on se, että he eivät tiedä työnsä tavoitteita. Kun asiakkaiden välittömistä tarpeista on huolehdittu, löytävät työntekijät itsensä ajattelemasta ‘‘Mitä nyt?’’ ja näin voi työntekijä menettää tärkeää ja tuottoisaa työaikaa. Tämä voi myös aiheuttaa asiakkaiden valitukset siitä, että työntekijät ‘‘seisovat vain paikallansa’’. Yksi keino, miten johtajat voivat johtaa tiimiänsä, on määritellä kaikille omat tavoitteet. Tutkimusten mukaan muuttuvat ihmiset, joilla on tavoitteita, jopa 50% tuottoisimmiksi.

Erplyn järjestelmässä on monia keinoja, miten voit auttaa työntekijöitäsi liikkumaan kohti tavoitteita. Yksi niistä on provisiopalkinto ohjelmat, jossa työntekijät voivat tienata enemmän rahaa toteutettuaan tietyn määrän myyntejä. Kassajärjestelmä mahdollistaa sinulle ja työntekijöille provision seuraamisen, jonka ansiosta he kokevat, että ovat saamassa jalansijaa yrityksensisäisesti. Tämä antaa sinulle helpon mahdollisuuden seurata heidän edistystään.

Tämä toteutetaan Erplyssä käyttäen ‘‘Työkello’’-toimintaa. Kun työntekijä on kirjautunut sisään, kerää järjestelmä heidän myyntitiedot ‘‘Provisioraporttiin’’, jonka ansiosta on erittäin helppoa nähdä reaaliajassa, kuinka paljon he ovat tienanneet kulloinkin provisiopalkkaa. Tämä voi olla erittäin motivoivaa heille ja samalla tämä auttaa myös varmistamaan, että tavoitteet saavutetaan.

ERPLY voi tässä asiassa olla hyödyllinen myös helpon mahdollisuuden identifioida sekä ali- että huippu-suorittajia kulloinkin. Voit helposti palkita huippu-suorittajat työstään tai määritellä ne työntekijät, joita pitäisi valmentaa enemmän saadakseen myynnit seuraavassa kuussa nousuun.

Rohkaise tuotteisiin tutustumista

Üksi suurimmista vähittäiskauppiaan ongelmista on se, että he eivät tiedä, miten vastata asiakkaiden perus tuotekysymyksiin. Heitä on koulutettu varastoimimaan, inventoimaan ja myymään – mutta heitä ei ole koulutettu tuntemaan tuotteiden hyödyt asiakkaan kannalta ja vastaamaan kaikista yleisempiin asiakaskysymyksiin. Varmista, että tutustutat tiimisi myytäviin tuotteisiin. Jos varastosi koostuu valtavasta määrästä erilaisia tuotteita, luo tiimejä, joiden tietämys kattaa tietyt alueet ja varmista, että kaikki tietävät kuka on millaisessa tiimissä, jotta jokainen voi ohjata asiakkaan oikean tiimin jäsenen luo saadakseen apua.

Yksi tapa varaston konkreettisesti tuntevien tiimien luomiseen on ottaa käyttöön Erplyn ‘‘Käyttäjäoikeudet’’ ominaisuus. Voit esimerkiksi antaa käyttäjille oikeuden tehdä tiettyjen tuotteiden tai tuoteryhmien inventaariota. Voit luoda myös käyttäjäryhmiä ja lisätä työntekijöitä ryhmään, jolla on tietyn tuotteen tai tuoteryhmän oikeudet. Esimerkiksi luo työntekijäryhmä, joka tekee inventaariota Miesten Muoti-osastolle, ja ryhmä, joka tekee inventaariota Lasten Kengät-osastolle. Nyt sinulla on käytössäsi erikoistuneet ryhmät, joilla on yksityiskohtaisia tietoja tietyistä tuotteista.

Erplyn järjestelmässä voit nimetä uusia ryhmiä kuten haluat ja lisätä ryhmään minkä tahansa työntekijän. Tämän jälkeen luot ryhmälle käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolloin heillä on likipääsy erilaisiin oikeuksiin, joita olet antanut ryhmälle.

Vielä yksi Erplyn lisäetu on se, että järjestelmää voi käyttää mobiili- ja tablet-laitteilla. Tämä tarkoittaa, että työntekijä voi poistua työpisteeltään ollakseen asiakkaan ja tuotteiden luona, samanaikaisesti pysyen silti järjestelmässä. Työntekijät voivat helposti löytää tuotetietoja, seurata tehtäviään tai myyntejään ja samalla myös tutustua tuotteisiin.

Muita vähittäiskauppa-hallinnan vinkkejä

Sen lisäksi, että kassajärjestelmä auttaa sinua paremmin hallitsemaan työntekijöidesi tavoitteita, toimintoja ja tietoja, on myös monta tapaa, miten johtajat voivat käyttää psykologiaa ja tunneälyäänsä ollakseen parempia johtajia. Melkein jokainen johtaja voi vain parin päivän treenauksen avulla varmistaa, että kaikki tehtävät yhden vuoron aikana tulevat tehtyä. Oikea johtaja menee jopa tavallisien tehtävien suorittamisesta kauemmas ja johtaa tiimiänsä. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään juuri sitä:

Ota käyttöön viikottaiset valmennus kokoukset

Yksi keino ollakseen vaikuttavampi johtaja on ajatella itsestään enemmän valmentajana kuin johtajana. Valmentajat ovat olemassa auttaakseen urheilijoita kehittämään kykyjään, jotta he tulisivat paremmiksi siinä, mitä he tekevät. Valmentajat käyttävät strategisia siirtoja, jotka käyttävät urheilijoiden vahvuuksia heidän hyödykseen. Toisin sanoen, valmentajat etsivät aina vahvuuksia ja hyviä puolia, heikkouksien ja epännistumisten sijaan. Viikottainen kokouks jokaisen tiimin jäsenen kanssa auttaa heitä keskittymään vahvuuksiinsa ja näiden vahvuuksien kehittäminen voi olla erittäin arvokas tapa vielä vahvempien tiimien luomiseen.

Voit keskittyä myös hetkessä valmennukseen, vetämällä työntekijöitä sivuun, kun näet, että he eivät hyödynnä parhaiten vahvuuksiaan ja muistuttaen heille, miten he voivat niitä käyttäen toteuttaa tehtäviään. Mutta varmista, että puhut heille yksityisesti. Tämä viekin meidät seuraavan vinkin luo.

Valmenna yksityisesti, kiitä julkisesti

Kukaan ei pidä siitä, kun heitä korjataan toisten ihmisten edessä – tämä on yksi monista tavoista, miten vähittäiskauppiaat voivat vieraannuttaa työntekijöitään. Yksityisesti työskentelijöitä valmentaessa tekemään tehtävät tehokkaammin, annat heille mahdollisuuden oppia ilman toisten arviointia. Kiittäessä heitä julkisesti silloin, kun huomaat, että he tekevät hyvää työtä, varmistat, että kaikki tietävät, että he ovat tiimin osa. Kun työntekijä tuntee olevansa osa tiimiä, joka puhaltaa samaan hiileen, voi tämä saada aikaan jatkuvan työntekijöiden vaihtumisen loppumisen vähittäiskaupankäynnissä.

Jaa tietoa kaikkiin suuntiin

Asia, joka usein turhauttaa vähittäistyöntekijöitä on se, että he eivät ole tietoisia yrityksen menoista. He näkevat vain yrityksen päätöksien tuloksia, mutta eivät näe niiden tekemisen prosessia. Ongelma on siinä, että työntekijöiden on vaikea tuntea itsensä arvokkaiksi ryhmän jäseniksi ja tukea päätöksiä intohimoisesti, jos he eivät olleet paikalla, kun päätös tehtiin. Tämä ei myöskään rohkaise heitä korottamaan ääntänsä ja jakamaan mielipiteitänsä. Hyvät johtajat rohkaisevat työkulttuuria, jossa tietoja jaetaan ylös ja alas, peer-to-peer. Kun kaikki osallistuvat ja tietävät, mitä tapahtuu, on erittäin helppoa tarjota asiakkaille parasta mahdollista apua. On myös helpompaa pitää kaikki tyytyväisinä ja varmistaa, että kaikki tuntevat, että hallinto ja työntekijät ovat samalla puolella.

Luo palkintoja erinomaisesta käytöksestä

Vaikka monet työnantajat antavat myynneistä provisiopalkkaa käyttäen palkintoohjelmaa, eivät useimmat työntekijät näe tätä palkintona. Heille tämä on työstään ansaittua rahaa ja se ei inspiroi heitä tekemään enemmän, kuin heiltä pyydetään. Luo toisenlaisia palkintoja hyvästä asiakaspalvelusta, tehokkuudesta, luovista ideoista, lisäkoulutuksesta valmistumisesta tai muista tavoitteista, joita olet antanut työntekijöillesi. Varmista, että palkinnot ovat sidottu mitattaviin tavoitteisiin, jotta työntekijät tuntevat, että he voivat oikeasti työskennellä kohti näitä tavoitteita ja myös saavuttaa niitä. Ilmaiset lounaat, lahjakortit tai maksullinen poissaolo töistä ovat erinomaisia esimerkkejä palkinnoista, joita voit tarjota erinomaisesta työnteosta.

Eliminoi ‘‘minä vs. he’’ tunteet heti

Kun tiimiisi liittyy uusia työntekijöitä, alkaa aina ‘‘minä vs. he’’ ajanjakso. Uusi työntekijä ei vielä tunne itsensä osana yritystä ja tiimi ei tunne uutta työntekijää osana heitä. Yksi keino tämän jakson eliminointiin on heti ‘‘kaveri järjestelmän’’ toteuttaminen, missä vanha työntekijä valmentaa ja kannustaa uutta tiimin jäsentä. On tärkeää, että teet työtä löytääksesi yhteisen perustan uudelle tiimin jäsenelle ja jo olemassa olevan tiimille niin nopeasti kuin mahdollista, jotta voitte aloittaa työskentelemisen tehokkaampana tiiminä kuin aiemmin.

Eliminoi muutosvastarinta

Vähittäiskaupan käynnissä muutos on se, joka pyörittää koko teollisuutta. Kehittyvistä asiakastarpeista nouseviin trendeihin ja uusiin kilpailijoihin – tämä teollisuus on aina muuttumassa. Mutta ihmiset ovat usein luonnostaan muutoksia vastaan ja vähittäiskaupan työntekijät eivät selviydy muutoksesta hyvin. On johtajan tehtävä ennakoida muutokset ja eliminoida vastarinta, ennen ongelmien syntymistä. Johda ryhmääsi ratkaisemaan ongelmat, silloin kun asiat eivät toimi niin kuin aikaisemmin. Rohkaise uusia ideoita ja kuuntele työntekijöidesi esittämiä ratkaisuja. Nämä ratkaisut eivät välttämättä toimi, mutta antaessa työntekijöillesi mahdollisuuden olla osana ratkaisua, autat heitä tuntemaan, kuin he ratkaisivat ongelmia sinun kanssa, sen sijaan, että ongelmat vain kuin hyökkäisivät heitä vastaan.

Pidä kaikki työntekijät vastuullisina ajankäytöstään

Yksi johtajan tärkeimmistä voimavaroista on hänen aikansa. Johtaja, jonka on hoidettava kymmeniä tehtäviä päivän aikana, palveltava satoja tai tuhansia asiakkaita ja jolla on erittäin vähän aikaa hoitaa ongelmat, jos jokin menee huonosti, taistelee aina kelloa vastaan. Heidän pitää pystyä hoitamaan keskeytykset, eliminoimaan kaikki ajan haaskaajat ja tietämään, miten priorisoida sillä tavalla, että kaikki tulee tehtyä, silloin kun pitää. Työntekijät eivät kuitenkaan kulje saman kellon mukaan kuin johtajat. He tietävät vain, että heidän pitää olla määrätyllä paikalla, tekemässä samoja tehtäviä, tietyn määrän tunteja, kuin aina.

Pitääkseen laivan liikkeellä, pitää johtajan pitää kaikki työntekijät vastuullisina ajankäytöstään. Kaikkien pitää noudattaa samoja standardia, vaikka aloittelevien osa-aikatyöntekijöiden. Varmista, että tiimi tietää, että aika on arvokas ja, että yhtiöllä on odotuksia heidän ajankäyttönsä osalta. Kysymys ei ole vain tehtävien suorittamisesta, mutta myös siitä, miten he panostavat yhtiön kokonais toimintaan.

Erplyn kassajärjestelmässä on sisäänrakennettu työaikakello. Johtajat voivat seurata työntekijöiden ajankäyttöä ‘‘Aika- ja tekijäraportin’’ avulla back-office:istä käsin. Myös työntekijät näkevät omat työtuntinsa kassajärjestelmästä.

 

 

 

Kassajärjestelmän ja johtamiskykyjen yhdistäminen tehokasta johtamista varten

Kaikista tässä blogipostauksessa listatuista vinkeistä yksikään ei ole tärkeämpi kuin toiset. Tehokkaaksi tiimin johtamiseksi tarvitaan käytännölistä johtajuutta, kassajärjestelmien ja muiden työkalujen hyödyntämistä, emotionaalista johtajuutta hyödyntäen psykologiaa ja empatiaa. ERPLY auttaa sinua johtamaaan tiimiäsi paremmin käyttäen virtaviivaistettavia kelloja, helpompaa perehdytystä, parempaa aikataulutusta ja enemmän vastuullisuutta.

On todistettu, että työntekijät, jotka tuntevat itsensä arvokkaana osana tiimiä, ovat tyytyväisempiä työhönsä. Tämä puolestaan johtaa siihen, että työntekijät pysyvät yhtiössä pidempään, mikä auttaa suurentamaan tiimisi kokemusta ja palvelemaan asiakkaitasi paremmin.

Parhaat johtajat tietävät, että käyttäen sekä käytännöllisiä työkaluja, että hyviä valmennustaitoja tulee heistä päivän päätteeksi tehokkaita tiimin johtajia. Yhdistä kaikki nämä vinkit saavuttaaksesi erinomaisen johtajuuden, joka rakentaa ja johtaa tiimiä, sen sijaan, että määrää vain pomon työntekijöiden tarkkailemiseksi.

Erply tarjoaa sisäänrakennettuja työntekijöiden hallinta työkaluja, mukaanlukien mahdollisuuden luoda myynti tavoitteita ja provisiopalkkiota:

 

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä