Artikkelisarjamme asiakasyritystemme menestystarinoista jatkuu – tällä kertaa tutustutaan Musamaailman tarinaan!

 

Musamaailma on yritys, joka on tunnettu kotimaisissa musiikkipiireissä jo vuosikymmeniä. Vuonna 1985 soittimien ja tarvikkeiden maahantuonnin ja myynnin aloittanut yritys on kasvanut bändien, artistien ja harrastajien luottokumppaniksi, joka toimittaa tavaraa myös useille kymmenille jälleenmyyjille ympäri maata. Vaikka tuotevalikoima on valtava ja palvelee harrastajia ja ammattilaisia kaikissa genreissä, on Musamaailma profiloitunut erityisesti rokimpaan ja raskaampaan musiikkiin.

Päätuotteena yrityksellä on tietysti itse soitin – ja ykkösenä ennen kaikkea sähkökitara. Lisäksi katalogista löytyy niin äänentoistoa kuin tarvikkeitakin; kaikki, mitä soittaja ympärilleen tarvitseekin. Tuotteiden määrä onkin huima: yrityksen verkkokaupasta löytyy yli 3500 eri tuotetta, ja jälleenmyyjille toimitettavat tuotteet mukaan luettuna valikoima on vieläkin suurempi.

 

 

Palvelua verkkokaupassa ja kivijalassa

Valtavan tuotevalikoiman verkkokauppa on yritykselle paljon enemmän kuin vain yksittäinen myyntikanava. Vaikka Musamaailman kivijalkamyymälät löytyvätkin sekä Helsingistä että Turusta, on verkkokauppa yritykselle tärkeä työkalu niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin palvelussa. Vaikka osa asiakkaista ostaakin tuotteensa suoraan nettikaupasta, sitä käytetään lisäksi myös tuotteiden tutkimiseen: verkossa katsellaan ja vertaillaan tuotteita, ja mietitään ostopäätöstä. Myös jälleenmyyjät käyttävät Musamaailman verkkokauppaa oman myyntinsä apuna, ja saavat sitä kautta tukea omaan myyntiinsä. Verkkokaupan kautta tulee myös paljon yhteydenottoja ja kysymyksiä, ja niiden kautta saadaankin asiakkaat palveltua parhaiten.

Palvelu onkin laajan tuotevalikoiman lisäksi se tekijä, jolla Musamaailma on maineensa ansainnut. Vaikka asiakas näkee verkkokaupasta nopeasti, mitä tarvikkeita haluamansa tuotteen lisäksi tarvitsee, suosituksia ja kokemuksia kysellään paljon. Aloittelijaa autetaan valitsemaan kitaralle pussit, kielet, kaapelit ja plektrat. Eikä palvelu siihen lopu; Musamaailmalla on talossaan oma soitinrakentaja, joka tarkistaa ja säätää kaikki uutena myydyt kitarat ja bassot, ennen kuin ne lähtevät asiakkaalle. Yrityksen mottona asiassa onkin, että on turha ostaa pukinkonttiin kitaraa, jota ei voi soittaa. Kitaran pitää olla valmis soitettavaksi, kun asiakas sen käteensä saa.

 

 

Suomen suurin valikoima soittimia

Ennen nykyiselle toimipaikalleen Kruununhakaan asettumistaan Musamaailman Helsingin myymälä sijaitsi pitkään Kampissa. Kruununhakaan haluttiin muuttaa, sillä sinne on muodostunut pääkaupunkiseudun soitinliikkeiden keskittymä. Kahdessa tasossa olevaan myymälään saadaan maahantuodut tuotteet hyvin esille, ja siellä pääsee myös testaamaan, miltä soittimet tuntuvat ja kuulostavat omissa käsissä. Kruununhaan soitinliikkeiden keskittymä palvelee asiakasta: jos asiakas tarvitsee jotakin, jota Musamaailmalla ei ole, hän saa sen todennäköisesti toisesta lähistön liikkeestä – ja toisinpäin. Suomen soitinkauppojen alalla kaikki tuntevatkin toisensa tavalla tai toisella, ja yhteistyö palvelee yritysten lisäksi erityisen hyvin myös asiakkaita.

Helsingin liikkeestä löytyy Suomen suurin valikoima soittimia. Hyvät tilat mahdollistavat myös erikoisuuksien ja harvinaisuuksien esittelyn, ja asiakkaalle on paljon valinnanvaraa. Turussa valikoima ei ole yhtä laaja, mutta kaikki tärkeimmät ja keskeisimmät tuotteet löytyvät myös sieltä. Verkkokaupasta yrityksellä on selkeä näkemys: sitä on jatkuvasti kehitettävä ja uudistettava, jotta pysytään ajan hermolla. Uusia ominaisuuksia tulee jatkuvasti, ja toiminta paranee. Musamaailma vaatiikin verkkokaupaltaan paljon; tuotteista on oltava esillä mahdollisimman paljon tietoa sekä hyvät kuvat.

Koska yrityksellä on kaksi myymälää, valtava skaala tuotteita, laaja verkkokauppa ja useita varastopaikkoja, on myös tuotehallinnan oltava kunnossa ja ajan tasalla. Varastosaldojen päivittyminen reaaliajassa on tärkeää, jotta niin myyjät kuin asiakkaatkin näkevät heti, onko jotakin tuotetta vai ei. Kynnys vaihtaa vanhasta järjestelmästä Erplyyn oli yritykselle pieni, ja sen myötä on saatu paljon uusia parannuksia ja ominaisuuksia. Parhaimmillaan ohjelmisto vähentää työmäärää ja nopeuttaa tilannekuvaa. Verkkokauppa toimii niin kiinteänä osana yrityksen rakennetta, että tiedon on kuljettava esteettömästi molempiin suuntiin.

 

 

Muusikoiden palveluun halutaan panostaa

Verkossa on oltava läsnä myös muutenkin kuin kaupan kautta. Sosiaalisessa mediassa on oltava aktiivinen, sillä siellä asiakkaatkin ovat tietoa etsimässä. Foorumeilta kysellään kokemuksia, ja näin YouTube-aikana katsotaan paljon eri soittajien videoita ja vinkkejä. YouTuben kautta saattaakin nousta esimerkiksi jokin tietty kitaramalli hetkellisesti suosituksi, kun asiakkaat haluavat päästä itsekin soittamaan samalla soittimella.

Kitaramyynnissä se, mitä kulloinkin halutaan, vaihtelee aaltoliikkeen kaltaisesti, sekä myös musiikkigenren mukaan. 2000-luvun alussa haluttiin usein ei-perinteisen mallisia kitaroita, ja esimerkiksi maailman parhaaksi kitaristiksi tituleeratun Alexi Laihon käyttämä malli puhuttelee edelleen raskaamman musiikin soittajia. Blues- ja jazzkitaristeille taas japanilainen Tokai on tärkeä brändi, ja sen soittimia myydään paljon myös oppilaitoksiin. Vuodesta 1947 lähtien soittimia valmistanut Tokai on yksi Japanin vanhimmista kitaravalmistajista. Musamaailman mukaan onkin positiivista nähdä, että koulut haluavat panostaa soittimiinsa. Yritykselle on tärkeää valita tarkoin, mitä kouluille toimitetaan, ja käyttää koko osaamisensa saadakseen näille koko paketin.

Tänä keväänä asiakkaiden pariin päästiin myös lähemmin, kun Musamaailma jalkautui neljälle paikkakunnalle uuden kitaratapahtuman merkeissä. Viiden ESP-artistin kanssa yhteistyössä järjestetyillä Kitaraklinikoilla tarjottiin treenivinkkejä ja neuvoja, ja klinikat keräsivät paikalle kymmenittäin kiinnostuneita harrastajia. Kitaraklinikat saivat asiakkailta loistavan vastaanoton, ja tapahtumia halutaan tehdä jatkossa myös lisää.

 

 

Huippuartisteja ja hyviä tarinoita

Oppilaitosten lisäksi myös suomalaiset huippuartistit ja bändit luottavat Musamaailman osaamiseen. Raskaampaan musiikkiin profiloituneen yrityksen pääbrändinä on ESP, jonka kitaroilla soittavat muun muassa Children Of Bodom, Amorphis, Nightwish, Sonata Arctica, Mokoma ja Stam1na. Musamaailma on bändeille yhteistyökumppani ja tuki, kun nämä ovat kiertueella ulkomailla. Ammattilaisten soittimet myös huolletaan, kun näillä on taukoa keikoista ja studiosta.

Isot artistit ja hyvät tarinat ovat juuri sitä, mitä asiakkaat haluavat oman soittimensa ympärille rakentuvan. Ihmiset ovat kuitenkin erilaisia, joten tärkeintä on löytää juuri se omiin käsiin sopiva kitara tai omalle äänelle sopiva mikrofoni. Musamaailman henkilöstö koostuukin suurilta osin työntekijöistä, jotka ovat muusikoita ja soittajia itsekin, osa ammattilaistasolla asti. “Millä muulla kaupan alalla pitää olla niin järjettömän paljon nippelitietoa”, Musamaailmalta naurahdetaan. Asiantuntemus ja tuotetietämys tulevat oman harrastuneisuuden ja kokemuksen kautta.

Musamaailman mukaan on positiivista nähdä, että musiikki on edelleen suosittu ja hyvä harrastus. Tutkitusti se parantaa keskittymiskykyä ja tuo vastapainoa muulle konkreettiselle tekemiselle. Yksi viime aikojen buumi on ollut ukulele. Musamaailmalla ajateltiin ensin, että tämä on jälleen trendi joka tulee ja menee, mutta suomalaiset ovatkin ottaneet helposti opeteltavan soittimen omakseen lapsesta vaariin asti. Se voikin olla portti, jonka avulla myös aikuisena pääsee helposti musiikkiharrastukseen kiinni. Tarvetta asiantuntevalle musiikkialan yritykselle on siis varmasti myös jatkossa. “Nykyään tehdään paljon musiikkia koneella, mutta kaikkea ei voi korvata sillä”, Musamaailmalta todetaan.

 

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä