Otetaan alkuun urheiluesimerkki. Mitalin saavat kaulaansa parhaista parhaat. Palkinto kaulassa on helppo hymyillä, ja mitalien edestä ollaan valmiita taistelemaan ja tekemään töitä.

Mutta mikä olisi kultamitalin arvo, jos sellaisen saisivat kaikki – missä vain ja milloin vain? Jos maailmanmestaruuskulta luovutettaisiin joka päivä sattumanvaraisesti mille tahansa joukkueelle menestyksestä riippumatta, olisiko koko hommassa mitään järkeä?

Sen kaltaisen virheen kuitenkin tekevät monet kauppiaat: asiakkaille annetaan alennuksia riippumatta tämän ostohistoriasta tai käytetyistä summista. Mitä lisäarvoa aktiivinen kanta-asiakas itselleen saa, jos saman alennuksen saa pienelläkin panostuksella – ja miksi hän keskittäisi ostoksiaan yhteen paikkaan?

Miksi pisteet ovat parempia kuin alennukset?

Pisteet, jotka voi käyttää ainoastaan omassa myymälässäsi, tuovat asiakkaat takaisin. Jos asiakkaalle antaa pelkän alennuksen, hän voi viedä säästyneet rahansa muualle. Pisteet taas tulevat takaisin omaan myymälään. Periaate voi olla niinkin yksinkertainen kuin 1€ = 1 piste. Käytännössä se tarkoittaa, että asiakas joka käyttää enemmän rahaa liikkeessä saa myös enemmän lisäbonusta. Yleisin tapa kerryttää pisteitä on 1€ = 0,01 pistettä.

Erply mahdollistaa pisteiden käytön myös kampanjoissa – kauppias päättää, kuinka monta pistettä tarvitaan tiettyyn alennukseen. Erplyyn voidaan määrittää, minkä verran pisteitä asiakkaalle kertyy jokaista kulutettua euroa kohden, ja kuinka pitkään kerätyt pisteet ovat voimassa.

Erplyllä on myös lisäosa, jolla asiakkaan pisteet voi tuplata. Sen avulla voi antaa parhaille asiakkailleen kaksinkertaisen määrän pisteitä jokaista kulutettua euroa kohden. Lisäosan asennuksen voi pyytää asiakastuestamme.

 

 

Bonuspisteiden jakaminen on myös hyvä tapa kerätä asiakkaiden yhteystietoja markkinointia ja kohderyhmäanalyysia varten – nykyisin juuri kukaan ei halua antaa tietojaan, jollei saa vastineeksi jotain, jolla kokee olevan arvoa itselleen. Pisteiden avulla annat asiakkaalle arvon sekä syyn palata myymälääsi uudelleen, ja keräät samalla tärkeää asiakasdataa.

Kun haluat tarjota asiakkaillesi parasta mahdollista palvelua, olemme valmiina auttamaan! Voimme auttaa luomaan erilaisia bonuskäytäntöjä ja kampanjoita sekä keräämään ja analysoimaan ostohistoriaa. Vaihtoehtoja on rajattomasti – jos meiltä ei vielä löydy tarvitsemaasi ratkaisua, teemme sellaisen!

 

Ota meihin yhteyttä sähköpostilla tuki@erply.com tai soittamalla  +358 9 747 90 284.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä