Viimeaikainen keskustelu kivijalkaliikkeiden tulevaisuudesta keskittyy pääosin vähittäiskaupan pelättyyn tuhoon – perinteisen shoppailun kuolemaan. Onneksi toimiala kuitenkin koko ajan kehittyy, ja fyysisen ostoksilla käynnin loppu ei ole aivan vielä täällä. Vähittäiskauppiaat etsivät aina uusia innovaatioita tämän pelätyn tuomiopäivän välttämiseksi, ja valtaavat takaisin verkkokaupan syömää alaa.

Amazonin kaltaiset yritykset ovat pakottaneet kivijalkakauppiaat tutkimaan luovia tapoja asiakkaiden houkuttelemiseksi, ja tehdäkseen shoppailuelämyksestä mukavamman ja nautinnollisemman. Yksi näistä keinoista on shop-in-shop.

Kuten nimestä jo kuuleekin, shop-in-shopissa kauppias toimii isäntänä, ja yksi tai useampia muita brändejä toimii itsenäisesti tämän myymälän sisällä. Shop-in-shop -konsepti ei ole vain hypermarketteja varten, ja usein brändit toimivatkin yhteistyössä muiden menestyneiden yritysten kanssa. Brändin ja vähittäiskauppiaan yhteistyö hyödyttää molempia auttaen kumpaakin osapuolta kasvattamaan voittoaan ja markkinaosuuttaan.

Shop-in-shop -kumppanuuden hyödyt

Shop-in-shop -konsepti mahdollistaa brändeille oman varaston hallinnan, hinnoittelun ja omaehtoisen markkinoinnin. Lisäksi konsepti säästää rahaa yleiskustannuksissa, joita myymälän ylläpidosta aiheutuu. Jos isäntäkauppias tuottaa suuren kävijämäärän päivän aikana, myymälän sisällä olevat brändit saavat tehtyä enemmän myyntiä kuin toimiessaan omassa, yksittäisessä liiketilassaan.

Joillekin vähittäiskauppiaille shop-in-shop on loistava keino herättää eloon vanha, ikääntyvä brändi. Asiakkaat taas pitävät konseptista, koska se maksimoi mukavuuden ja helppouden, lisää monipuolisuutta ja luo uudenlaisia shoppailuelämyksiä. Kun samassa myymälässä toimii useita brändejä, asiakas saa hoidettua useamman asiansa kerralla myymälästä toiseen juoksemisen sijaan. Jos tarvitset esimerkiksi uudet aurinkolasit, laukun ja kupin kahvia, on helpottavaa, jos ne voi saada kätevästi yhdestä paikasta.

Onko shop-in-shop -konsepti vähittäismyynnin tulevaisuus?

Shop-in-shop on enemmän kuin muotivillitys – se on osa uuden sukupolven elämyksellistä kaupankäyntiä. Hyllymetrien ja perinteisen myynnin sijaan pop-up -myymälät ja brändien omat pisteet myymälöiden sisällä keskittyvät tarjoamaan asiakkaille merkityksellisiä kokemuksia, joita verkkokaupasta ei voi saada.

Konseptin moninaisuus antaa vähittäismyynnille ja kauppiaille mahdollisuuden palvella eri markkinasegmenttejä, luoda malli miellyttävästä ostoskokemuksesta, sekä esitellä uusia ja eksklusiivisia tuotteita.

Ota Erply avuksi shop-in-shop -konseptin luomiseen

Omien tuotteiden myyminen toisessa vähittäismyymälässä voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Ennen kuin asetut toisen yrityksen myymälään (tai päinvastoin), on tärkeää ottaa huomioon, että joillakin vähittäiskauppiailla on tiukat standardit laitteistovaatimusten, varaston täydennysten ja ylipäätään sen suhteen, kuinka ulkopuoliset tuotteet integroidaan omaan järjestelmään. Avaintekijä Erplyn jälleenmyyntiohjelmistossa on sen joustavuus, joten voit ylläpitää shop-in-shop -konseptia tavalla, joka miellyttää molempia osapuolia.

Tässä pari yleisintä ongelmaa, jotka voivat tulla vastaan shop-in-shop -konseptissa, ja kuinka Erplyä voi hyödyntää niiden ratkaisemiseksi.

Varaston seuranta

Jos asetut toiseen myymälään, isäntäyritys ei välttämättä halua lisätä tuotteitasi omaan kassajärjestelmäänsä. Tätä ilmenee etenkin silloin, kun yrityksesi varastossa on paljon erilaisia tuotteita yhtaikaa. Erplyn varastonhallinnan avulla sinä ja isäntäyrityksesi pidätte kirjaa tuotteistanne itsenäisesti, toisistanne riippumatta. Jos taas isäntäyritys haluaa lisätä tuotevalikoimasi omaan järjestelmäänsä, saat otettua Erplystä ulos varastotiedot .csv -tiedostona, jolloin ne voidaan helposti lisätä isäntäyrityksen kassajärjestelmään.

Erplyn pilvipohjaisen palvelun avulla seuraat varastotasojasi etänä, riippumatta siitä, kuinka monta myyntipistettä yritykselläsi on. Voit jopa ottaa varastoraportteja yksittäisistä myymälöistä, mikä taas helpottaa eri myymälöissä myytyjen tuotteiden myyntitredien seuraamista. Jos haluat pitää etämyymäläsi hyvin varustettuna muttet halua seurata yksittäisiä varastotasoja, Erply voi automaattisesti lähettää tai siirtää tuotteita, kun varastotasot laskevat.

Haluatko myydä toisen yrityksen tuotteita omassa myymälässäsi, muttet halua heidän tuotteitaan listattavan omiin raportteihisi? Erplyssä voit luoda tuoteryhmiä, joten voit suodattaa pois kaiken informaation, jota et omissa raporteissasi tarvitse. Raportti voidaan määrittää sisältämään tietyt tuoteryhmät ja sulkemaan pois muut.

Laite- ja ohjelmistorajoitteet

Erply toimii verkossa, ja sitä voi käyttää lähes millä tahansa laitteistolla. Jos isäntämyymäläsi vaatii käytettäväksi tiettyjä tulostimia, kortinlukijoita tai muita laitteita, voit Erplyn avulla asettua heidän myymäläänsä ilman sählinkiä.

Oletetaan, että saat esimerkiksi tilaisuuden myydä tuotteitasi suuressa vähittäismyymälässä, mutta myymälä käyttää jotakin muuta kuin Erplyä kassajärjestelmänään. Sinua onnisti – Erply on joustava, ja sen voi ladata tabletille tai muuhun mobiililaitteeseen. Oma myymäläsi voi toimia mallikkaasti, samalla kun isäntämyymäläsi pyörittää yritystään kuten normaalistikin, vaikka käytätte kumpikin eri kassajärjestelmää.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä