SIS. Deli+Café kohtaa asiakkaansa kasvokkain kivijalassa. Asiakaskokemuksen tukena hyödynnetään monipuolisesti myös digitaalisia kanavia ja työvälineitä. Neljän toimipisteen yritys otti juuri kunnon digiharppauksen, kun vanha kassajärjestelmä päätettiin vaihtaa uuteen, pilvipohjaiseen kassaan.

Hyvää, tuoretta, terveellistä ja helposti. Kyseessä on SIS. Delin toiminnan perusta. Tyylikkään mustavalkoiset ja lämminhenkiset kahvilat palvelevat kaupunkilaisia Helsingissä ja Espoossa. Tarjolla on lupauksen mukaisesti tuotteita, jotka on valmistettu lähi- ja pientuottajien laadukkaista, puhtaista raaka-aineista.

SIS. Deli+Café – siskojen delimyymälä ja kahvila – syntyi Kaisa Leikolan ja Anu Syrmän toimesta yhdeksän vuotta sitten. Liikeideana oli paikata markkinoilla havaittu selvä puute: nopeasti nautittavalle ruoalle ei ollut tarjolla terveellistä luomu- ja lähiruokavaihtoehtoa. Siskoksilta löytyi pitkä kokemus kuluttajaliiketoiminnasta, ja kasvava hyvinvointitrendi ja ihmisten
kiinnostus ruokaan vahvisti uskoa uuteen ajatukseen. SIS. Delin liiketoimintaa toimitusjohtajana luotsaava Kaisa on luonut pitkän uran markkinoinnissa, muun muassa Iittalalla ja MTV:llä. Anu
puolestaan Nokialla, Coca-Colalla sekä L’Oréalilla.

”Anu oli ideamme primus motor, ja minulla itselläni oli ollut jo mielessä mahdollinen työpaikan vaihtaminen. Intohimoisena kahvilakulttuurin ystävänä ajatus palveluliiketoiminnasta kolahti, ja lähdimme työstämään ajatusta uudesta kahvilakonseptista eteenpäin”, Kaisa kertoo.

Omasta kahvilasta tuli totta ja siskoksista yrittäjiä. SIS. Deli on kasvanut yhdeksän vuoden aikana neljän toimipisteen ketjuksi, joka palvelee terveellisiä nautintoja arvostavia kaupunkilaisia Helsingissä Kalevankadulla, Korkeavuorenkadulla, Pursimiehenkadulla sekä Espoossa WeeGee-talossa.

Digitaalisuus palvelee asiakastyytyväisyyttä

SIS. Delin toiminta perustuu asiakkaiden henkilökohtaiseen kohtaamiseen kahvilassa ja myymälässä. Hyvinvoinnin megatrendiin tarttuneet kivijalkayrittäjät ovat pitäneet itsensä ajan hermolla myös digitaalisten trendien suhteen.

Kahviloiden arkea on helpottanut muun muassa nopean maksamisen mahdollistava lähimaksaminen, ja markkinointiviestinnässä hyödynnetään monipuolisesti muun muassa sosiaalisen median kanavia. Kaisa on utelias ja avoin myös uusien digitaalisten ratkaisujen suhteen.

”Esimerkiksi mobiilimaksu, lounaskortit, kanta-asiakkuusohjelmat ja asiakkaan tunnistaminen ovat meille kiinnostavia uusia mahdollisuuksia. Kaikki valintamme perustuvat siihen, että asiakas on mahdollisimman tyytyväinen kahvilavierailunsa jälkeen.”

Uusi kassajärjestelmä yhdistää toimipisteet

SIS. Delin arjessa viime aikojen isoin digiteko on kuitenkin ollut vanhan kassajärjestelmän korvaaminen uudella pilvipohjaisella kassalla. Päätös syntyi todellisen tarpeen pohjalta.

”Hajanaiseksi jäänyt kassajärjestelmämme tuli tiensä päähän. Erilaiset kassat neljässä eri toimipisteessä teki toiminnan ohjaamisen ja johtamisen hankalaksi, ja tarve yhtenäistää kassajärjestelmä oli suorastaan huutava. Päätimme toimia yhdennellätoista hetkellä”, Kaisa kuvaa.

Uudeksi kassajärjestelmäksi valikoitui ERPLY Kassa. Päätöksen taustalla oli pitkäaikainen toimiva yhteistyö tutun toimijan kanssa sekä investoinnin maltillinen aloituskustannus.

Uusi kassajärjestelmä yhtenäistää kertaheitolla SIS. Delin myynnin sekä tuote- ja varastonhallinnan –neljän kahvilan toiminnot ja tiedot ovat nyt yhdessä ja samassa järjstelmässä. Kassaa voi käyttää itse valitulla päätelaitteella selaimen ja nettiyhteyden kautta. Järjestelmän tietoihin pääsee siis käsiksi ajasta ja paikasta riippumatta kaikilla mobiililaitteilla.

”Asiakkaan näkökulmasta on periaatteessa sama, mitä järjestelmää käytämme. Tärkeintä on, että kassa on toimintavarma. Uuden kassajärjestelmän suurin hyöty meille on sen tarjoama johtamisen tuki: ERPLY Kassa yhtenäistää toiminnanohjauksemme tarjoamalla kokonaiskuvan kahviloiden toiminnasta. Tämä näkyy myös kahviloiden arjessa – työntekijämme saavat järjestelmästä helposti esimerkiksi monien asiakkaiden kaipaamat tuotetiedot, kuten raaka-aineiden alkuperän. Kyseessä on selkeä parannus asiakaspalveluun.”

SIS. Delin työntekijät ovat ottaneet uuden kassajärjestelmän hyvin vastaan ja kiittelevät sen helppokäyttöisyyttä. ERPLY Kassan käyttöönotto etenee SIS. Delissä vaiheittain. Kunhan kassatoiminnallisuudet ja varastonhallinta on saatu täysimääräisesti käyttöön, tulee seuraavaksi harkintaan kassajärjestelmän integrointi taloushallintoon.

SIS. Delin palvelun laatu syntyy oikeista tyypeistä ja oikeista työkaluista

1. Kaikki lähtee ihmisestä.
2. Rekrytoi ihmisiä, jotka haluavat ja osaavat tehdä hyvin.
3. Tarjoa työntekijöille oikeat työvälineet ja hyvä pohjatieto asiakkaiden tarpeista.

Lue lisää ERPLY kassasta.
Tutustu tarkemmin oikean kassajärjestelmän valintaan tästä yrittäjän oppaasta.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä