“Jos investoit kunnolliseen tiedon keruuseen ja raportointiin, niität tuloksia takuuvarmasti.”

 – Chuck Cohn, Forbes.com

 

Yksinkertaista: jos olet vähittäiskauppias, tulet tarvitsemaan raportointityökaluja.

 

Liiketoimintatiedon hallinta ja analysointi on nykyään vähittäismyynnin alalla äärimmäisen tärkeää. Mahdollisuus pysähtyä tarkastelemaan ostotrendejä suuressa mittakaavassa on mullistanut kaupallisen kentän ja tarjonnut kauppiaille virtuaalisen kristallipallon – prosessin, jonka avulla saavutetaan parempi ymmärrys markkinoista, “ennustetaan” tulevaisuutta tunnistettavien kulutuskäyttäytymisen piirteiden avulla, ja kasvatetaan lopulta tuottoa. Raportoinnissa kaikki tiedonkeruussa kertynyt valtava datamäärä jaotellaan omiin, määriteltyihin kategorioihinsa, ja siksi se onkin keskeinen osa vähittäiskaupan palapeliä. Dresner Advisory Services toteutti vuonna 2017 tutkimuksen, johon osallistuneista 3000:sta kansainvälisestä yrityksestä lähes 80% ilmoitti raportoinnin olevan joko kriittinen tai erittäin tärkeä osa yrityksensä kasvustrategiaa. Olemme siis vakavien asioiden äärellä.

 

Yrittäjänä luultavasti tiesit raportoinnin tärkeyden jo sanomattakin. Olet luultavasti jo hankkinutkin, tai vähintäänkin tutkinut vaihtoehtoja hankkiaksesi, raportointityökalut jo kauan ennen tähän blogipostaukseen törmäämistäsi. Loistavaa.

 

Mutta onko raportointityökalusi riittävän joustava ja optimoitava yrityksesi tarkoituksiin? Voitko luottaa, että ohjelma on riittävän monipuolinen, jotta saat tehtyä kaikki ne raportit, joita tarvitset? Omilla, muokattavilla riveilläsi ja valinnoillasi? Haluamiesi demografisten ryhmien mukaan kategorisoituna?

 

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen “ei”, on aika tutustua Erplyn Raporttigeneraattorin käyttöön.

 

Erply Raporttigeneraattori

Raporttigeneraattori tarjoaa valmiiksi yli 90 erilaista raporttipohjaa, ja sen lisäksi käyttäjä voi itse tehdä räätälöityjä raportteja omien valintojensa mukaan. Näin tiedonhallintaa voidaan hyödyntää jokaisen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Raporttigeneraattorilla tehdyt raportit antavat Erply Kassan käyttäjälle mahdollisuuden luoda oma tarkka mikroskooppinsa, jolla analysoida myyntiä, asiakashistoriaa, työntekijöiden aktiivisuutta, myymäläliikennettä ja muita tarvittavia tekijöitä. Mitä tietoa ikinä tarvitsetkin, voit tehdä siitä haluamasi raportin, ja generaattori järjestää tiedot sinulle valmiiksi.

 

Esittelemme seuraavaksi muutaman tärkeimmän ja innovatiivisimman ominaisuuden:

 

Monipuolisuus ja joustavuus

Kuten kerroimme yllä, Raporttigeneraattori avaa Erplyn käyttäjälle mahdollisuuden luoda juuri omannäköisiään ja tarvitsemiaan raportteja kassajärjestelmänsä statistiikan pohjalta. Avatessasi ohjelman löydät laajan kattauksen vaihtoehtoja tietojen valintaan ja demografisiin suodattimiin. Voit valita juuri ne tiedot ja ominaisuudet, joita itse tarvitset. Yhdistele eri asioita oman liiketoimintasi muodon mukaan. Rajaa tuloksia päivämäärän, ajan, tietyn käyttäjän, maksutavan tai muun haluamasi perusteella. Näiden kumulatiivisten tietojen avulla saat luotua täyden kuvan yrityksesi toiminnasta. Saat muutettua kylmän myyntidatan helposti hyödynnettävään muotoon.

 

Tässä esimerkkinä muutamia valintoja, joita voit hyödyntää generaattoria käyttäessäsi:

 

  • Maksutapa
  • Sijainti
  • Alv-määrä
  • Asiakkaan nimi
  • Asiakkaan osoite
  • Tuote
  • Alennusmäärä

 

Suodata tietosi

Jos haluat keskittää raporttisi rajattuun tietomäärään, tietynlaisiin tilauksiin tai yksittäiseen myymälään, saat sen tehtyä Raporttigeneraattorin avulla. Voit määritellä jokaiseen kenttään omat filtterit erilaisten ehtojen mukaisesti juuri kuten haluat. Jos haluat esimerkiksi raportoida johtoryhmälle kvartaalin tuloksesta, voit valita haluamasi kuukaudet valikosta. Erply myös ehdottaa valmiiksi yleisimpiä aikavälejä, jotta saat esimerkiksi vuosikatsauksen helposti ja nopeasti.

 

Raporttigeneraattori auttaa myös, kun haluat pitää kaikki tärkeät tiedot organisoidusti samassa paikassa, mutta myös segmentoida ne niin, että lukuja on helppo ja selkeä lukea. Rivien järjestys on täysin muokattavissa, ja voit myös valita ensisijaiset ja toissijaiset ehdot tietojen järjestämiseen.

 

Tässä esimerkki Raporttigeneraattorilla tehdystä raportista.

Valitse ensin haluamasi tiedot:

 

 

Ja lopputulos näyttää tältä:

 

Järjestä tiedot ja tutki tuloksia

Raportin sarakkeet voidaan ryhmitellä omiksi joukoikseen tarpeesi mukaan. Voit esimerkiksi tehdä “asiakas”, “maksu”, “sijainti” ja “päivämäärä” -sarakkeista “päivän myynti” -ryhmän, josta näet kunkin myymäläsi päivittäiset ansiot. Samaan tapaan voit myös luoda koontaraportin, jonka jokainen rivi edustaa yhtä luomaasi ryhmää yksittäisten tiedonmurujen sijaan. Tämä helpottaa huomattavasti liiketoimintatietojesi tutkimista.

 

Kun olet saanut raporttisi valmiiksi, voit myös siirtää ne helposti ohjelmistosta Exceliin. Tämä helpottaa kanssakäymistä kirjanpitäjäsi kanssa, ja vähentää työmäärääsi myös verotusasioissa. Excel-muodossa voit käydä tietoja helposti läpi myös työntekijöidesi, sijoittajien ja strategistien kanssa. Viedessäsi raportit exceliin voit tehdä niistä myös graafisia kuvaajia, jotka ovat visuaalisina konkreettisimmin ja selkeämmin käsitettävissä.

 

 

Voit hyödyntää Raporttigeneraattoria lukemattomin tavoin, ja koska tapoja on niin valtava määrä, emme tietenkään pysty esittelemään jokaista tässä – muuten meidän olisi kirjoitettava kokonainen kirja. Olemme kuitenkin tehneet generaattorin käytöstä helppoa, ja esittelemiemme ominaisuuksien avulla pääset käyttämään ja muokkaamaan sitä juuri tarpeidesi mukaan. Jos sinulla kuitenkin on jotakin kysyttävää raporttien teosta, asiakaspalvelumme auttaa mielellään sinua henkilökohtaisesti! Jos käytössäsi on jo Erply Kassa, saat Raporttigeneraattorista hyvän työkalun yrityksesi kasvun tueksi. Jos taas olet vasta hankkimassa kassajärjestelmää, pääset kokeilemaan Raporttigeneraattoria demo-versiossamme 30 päivää ilmaiseksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat työkalut yrityksen menestykseen.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä