Usein yritykset keskittyvät etupäässä kasvattamaan suhteitaan yrityksen ja asiakkaiden välillä. Loppujen lopuksi, ilman asiakkaita ei ole yritystäkään, eikö totta? On silti olemassa myös toinen elintärkeä yrityssuhde – suhde tavarantoimittajiin. Toimittajaverkoston hallinta ei tähtää vain säästämään yrittäjää turhalta päänsäryltä. Hyvä suhde tavarantoimittajiin säästää rahaa, auttaa palvelemaan asiakkaita paremmin, ja voi tarjota pitkällä tähtäimellä myös muita merkittäviä etuja.

Syitä, miksi suhde tavarantoimittajiin on niin tärkeä

Vaikka tavarantoimittajat edustavat yrityksille tärkeää kumppanuutta, miksi monet yritykset jättävät toimittajaverkoston hallinnan niin vähälle huomiolle? Jos et ole tullut ajatelleeksi yrityksesi ja tavarantoimittajiesi yrityssuhteiden tilaa, mieti, miten suoriudutte seuraavissa asioissa:

Lisäarvo

Ovatko materiaalisi tai tuotteesi aina ajoissa? Saatko tavarantoimittajaltasi huippulaatuisia materiaaleja tai tuotteita? Toisin sanoen, vaikuttaako siltä, että tavarantoimittaja arvostaa yritystänne ja kiinnittää huomiota yksityiskohtiin?

Tämä on tärkeää hyvin monesta syystä. Se auttaa ehkäisemään palautuksia ja tuotantokatkoksia, tekee tuotannosta tai varastoinnista sujuvamman prosessin, ja takaa myös asiakkaiden olevan tyytyväisiä ostamiinsa tuotteisiin. Ja, kuten tiedämme, asiakastyytyväisyys näyttelee merkittävää roolia myös yrityksesi kasvussa.

Kuljetustuki

Tarjoaako tavarantoimittaja yrityksellesi tukea, jos jotain menee pieleen? Tarjoaako toimittaja apua, kun lähetys on vaurioitunut, tai oletteko tehneet yhteistyötä myös uudelleensijoituksen tai järjestelmän muutoksen aikana? Toisin sanoen, välittääkö tavarantoimittajasi siitä, saatko vai etkö saa tuotteitasi tai materiaalejasi?

Suurin hyöty tässä on rahan säästö. Tavarantoimittaja, joka ei tee mitään vaurioituneen, kadonneen tai hitaan toimituksen eteen ajaa yrityksesi vain tilaamaan ylimääräisiä tuotteita.

Alennukset tilauksista

Tarjoaako tavarantoimittaja minkäänlaisia tarjouksia tai alennuksia määritellyissä tilanteissa? Tarjoaako toimittaja esimerkiksi alennusta etukäteismaksun yhteydessä, tai kokonaistarjouksia, jos aikataulutat koko vuoden tilaukset kerralla?

Nämä tekijät voivat muodostua erittäin merkityksellisiksi hankintakustannustesi kannalta. Usein tavarantoimittajat tarjoavat jonkinlaisia alennuksia tai erikoishinnoittelua, jos yrityksesi ylläpitää vahvaa yhteistyösuhdetta heidän kanssaan.

3 asiaa, jotka voit tehdä hyvien suhteiden ylläpitämiseksi tavarantoimittajiin

Jos yritykselläsi on loistava tavarantoimittaja, siitä kannattaa pitää kiinni. Jos taas välit eivät ole erityisen läheiset, nyt on hyvä hetki keskittyä hoitamaan niitä. Kiinnittämällä huomiota näihin suhteisiin et ainoastaan säästä rahaa, vaan saat rahalle myös enemmän vastinetta – mikä taas näkyy lopulta viivan alla. Tässä neljä asiaa, jotka voit omalta osaltasi tehdä rakentaaksesi tai parantaaksesi suhteita tavarantoimittajiin:

Aseta aikataulu

Pidä huolta, että tiimilläsi on riittävästi aikaa tehdä tilaukset hyvissä ajoin ennen kuin tarvitsette tuotteet. Kuljetus ei aina ole tavarantoimittajasta kiinni. Älä huolehdi varastotasoistasi huonosti ja odota sitten, että saat tarvitsemasi tuotteet heti seuraavana päivänä.

Maksa ajallaan

Maksa laskut ajallaan. Tämä on paras tapa saada mahdollisia rahaa säästäviä alennuksia. Yksi nopeimmista tavoista rasittaa suhteita tavarantoimittajiin on maksaa laskut myöhässä. Jos tavarantoimittajat kokevat, etteivät voi luottaa yrityksesi maksavan tilauksiaan, miksi yrityksellesi edes tarjottaisiin hyviä etuja?

Pidä keskustelu avoimena

Kommunikoi läpinäkyvästi. Jos lähetyksen kanssa on mitään ongelmia, ota heti yhteyttä yritykseen saadaksesi asian ratkaistua. Kommunikoinnin avoimena pitäminen auttaa tavarantoimittajiasi myös muistamaan yrityksesi, ja se tekee yhteydenpidosta helpompaa myös jatkossa.

Jokaisella tavarantoimittajallasi saattaa olla omistautunut yhteyspäällikkö, mutta nämä eivät ole ainoita tärkeitä kontakteja. Esimerkiksi myyntiedustajat tietävät kuinka navigoida tavarantoimittajan yrityksessä saadakseen sinulle tarvittavan avun.

Miksi kassajärjestelmästäsi on apua tavarantoimittajasuhteiden parantamisessa?

Vähittäiskauppiaat haluavat olla tavarantoimittajilleen muutakin kuin numeroita – yhteistyöhön perustuva kumppanuus on ideaalinen tilanne, joka voi hyödyttää kumpaakin osapuolta. Joten kuinka kassajärjestelmä voi vähentää kitkaa tavarantoimittajan ja vähittäismyyjän välillä?

Erplyssä voit luoda ja ylläpitää listaa kaikista tavarantoimittajistasi, ja muuttaa tietoja aina tarvittaessa, parantaen siten kommunikoinnin sujuvuutta. Jos saat uuden yhteyshenkilön, tai vaikkapa tiettyjen tuotteiden toimitusosoitetta täytyy muuttaa, voit tehdä nämä muutokset Erplyn taustajärjestelmässä. Erplyn käyttäminen tavaroiden siirtelyssä toimitusketjun sisällä poistaa myös tarvetta turhaan, ylimääräiseen kommunikointiin koskien toimitustietoja tai muutoksia yhteystiedoissa.

 

 

Yksi suurimmista stressinaiheuttajista vähittäismyyjän ja tavarantoimittajan välillä on tilausprosessin tasapainottaminen. Et tietenkään halua täyttää varastoasi hitaasti liikkuvilla tuotteilla, mutta et halua myöskään laittaa asiakkaitasi odottamaan täydennyskuormia. Huolellinen varastonhallinta vähittäiskauppiaan puolelta on avainasemassa tämän sujuvoittamisessa, ja kassajärjestelmä voi auttaa ylläpitämään hyvät suhteet tavarantoimittajaan.

Erplyä voi käyttää yksityiskohtaisten varasto – ja ostoraporttien tekemiseen myymälän, tuotteen tai toimittajan mukaan. Näiden raporttien tekeminen säännöllisesti antaa sinulle paremman kuvan siitä, kuinka paljon varastoa on hankittava ja milloin, vähentäen tarvetta pyytää tavarantoimittajaa tekemään muutoksia tilauksiin. Erply voidaan asettaa tilaamaan automaattisesti uutta tavaraa, kun varastotasot laskevat, estäen yritystäsi tekemästä vahingossa tuplatilauksia. Mitä harvemmin tavarantoimittajasi täytyy korjata tilausvirheesi, sitä positiivisempana yhteistyönne pysyy.

 

 

Loppupäätelmä

On paljon keskeisiä asioita, jotka yrityksen omistajien ja johtajien on otettava huomioon.

Yhteistyö tavarantoimittajien kanssa on aivan yhtä tärkeää kuin asiakassuhteetkin. Se voi säästää rahaa ja auttaa ansaitsemaan sitä sekä rakentamaan yrityksesi mainetta. Varastonhallinta näyttelee tärkeää roolia rakennettaessa hyvää suhdetta toimitusketjuun. Selkeästi määritellyn varastonhallintaprosessin käyttäminen vahvan kassajärjestelmän, kuten Erplyn, avulla auttaa hallinnoimaan suhteita tavarantoimittajiin ja luomaan enemmän tulosta viivan alle.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä