Kun suunnittelette vähittäiskaupallenne korkeaa lentoa, tarvitsette pari luotettavaa perämiestä – verkkopohjaista ohjelmistoratkaisua. Seuraavaksi tutustumme pariin tärkeimpään yritystoiminnan tehostamisalustaan. Jaamme myös ensikertais-ostajille vinkkejä, millainen ohjelmisto voisi jokaisessa kategoriassa tarjota heille turvallisen ja kestävän ratkaisun.

Vähittäiskauppojen omistajat, kiinnittäkää turvavyöt ja nostakaa istuimenne, aloitamme nousun.

1. Sähköpostimarkkinointi

Kun asiakaskanta on jo luotu, ei ole mikään salaisuus, että haluatte a) pitää yhteyttä asiakkaisiin ja b) kasvattaa asiakkaiden määrää yritystoiminnan tehostamiseksi. Molemmissa tapauksissa auttavat teitä automatisoidut sähköpostikampanjat. Erinomainen sähköpostiohjelmisto auttaa luomaan sähköpostien malleja ja vuorovaikuttamaan asiakkaisiin, ansaitsemaan heidän huomionsa ja pitämään teidät ja tuotteenne aina heidän näkyvissään. Vieläkin parempi sähköpostiohjelmisto antaa työkalut, jonka avulla tavoitatte asiakkaanne, lisäätte heidät sujuvasti osoitelistaanne ja herätätte laajempaa kiinnostusta yritykseenne.

Takuuvarma valinta sähköpostiohjelmistoksi: MailChimp

PCMag.com:in vuoden 2017 sähköpostiohjelmistojen vertauksessa oli toimituksen valinta MailChimp. Heidän nimi on varmasti tunnettu monille verkkosarjojen kuuntelijoille (mainosta esitettiin pitkään tunnetussa verkkosarjassa Serial). MailChimp on menestynyt ja tehokas sähköpostialusta, joka helpottaa elämäänne merkittävästi. Ohjelmisto, joka omien sanojensa mukaan työskentelee kuin ‘‘toinen aivo,’’ tekee puolestanne laajan mekaanisen työn markkinoinnissa ja jättää teille enemmän aikaa ja energiaa, jota voitte keskittyä ‘‘suureen kuvaan.’’ Ohjelmiston tarjoamien työkalujen joukossa ovat muun muassa valikoima sähköpostien malleja, suuri määrä analytiikkamahdollisuuksia, sosiaalisen median markkinointikanavien käyttömahdollisuus ja tarkka asiakaslistojen segmentointi osoitelistalla (saatavilla MailChimp Pro:n käyttäjille).

2. Verkkokaupankäynti

Jos teillä ei ole fyysistä kauppaa tai haluatte laajentua kansainväliseen kaupankäyntiin, tarvitsette välttämättömästi alustaa verkkokaupankäyntiin. Entrepeneur:in vuoden 2016 raportin mukaan tarjoavat 64 prosenttia Yhdysvaltojen pienyrityksistä asiakkailleen tietoja yrityksestään kotisivuilla tai muualla verkossa, erikseen sosiaalisesta mediasta ja riippumatta yleisestä liiketoimintamallista. Tämä on selkeä merkki siitä, että he haluavat tavoittaa ne 80 prosenttia yhdysvaltalaisista, jotka etsivät ennen oston suorittamista tietoja verkosta. Vuoden 2017 lokakuussa kertoi The Economist, että verkkokaupankäyntiä, joka on 10 prosenttia Yhdysvaltojen käyttäjämarkkinoista, odottaa lähivuosina ‘‘suuri kasvu.’’ Vähittäiskauppiaalle pitäisi olla selvää – hän tarvitsee verkkokaupan, jossa tuotteet ovat visuaalisesti huomiota herättävästi esitettynä, jossa myyntituloa kasvattavat asiakkaat, jotka käyttävät tietokonetta tai mobiili-laitetta.

 

Takuuvarma valinta verkkokaupankäynnin ohjelmistoksi: Shopify

Verkkokaupankäynnin jättiläinen Shopify, joka tarjoaa runsaasti interaktiivisia työkaluja, on kultastandardi verkkokaupparatkaisujen joukossa. Verkkokaupassa voit itse määritellä sen design:in, luoda tuotteiden listan (tuotteiden määrä ei ole rajoitettu ja niiden hallitseminen on helppoa) ja hallita transaktioita asiakkaiden kanssa. Shopify:lla, jota käyttää yli 500 000 yritystä ympäri maailmaa, on myös erinomainen sovellusten kauppa. Vuonna 2016 oli siellä tarjolla yli 1000 erilaista sovellusta, joista voi olla hyötyä asiakaskannan hallitsemisessa, kotisivun optimoinnissa (SEO), uskollisimmille asiakkaille alennusten luomisessa ja kaikessa muussa, joka jää näiden väliin.

3. Pakettien toimittaminen

Jos ette suunnittele yrityksen pyöritystä digitaalisen kaupankäynnin markkinoilla, jossa fyysisesti ei vaihda omistajaa yksikään tuote, on enemmän kuin todennäköistä, että yrityksenne pitää jokapäiväisesti järjestää pakettien lähettäminen pisteestä A pisteeseen B. Jos kauppojenne myyntimäärät ovat vähänkin merkittävämpiä, pitää teidän investoida ratkaisuihin, jotka auttavat automatisoimaan tilauksien täyttämisen ja kaupan asiakkaille toimittamisen. Lisäksi jos olette jo saaneet verkkokauppanne toimimaan, tarvitsette työkalun, joka sitoisi sisään tulevat tilaukset ulos meneviin tuotteisiin ja yhdistäisi myynitkanavat pakettien toimittamiseen. Äskettäin Pitney Bowesin rahoittamassa Forbes Insightsille tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että nykypäivän pakettien toimittamiseen sidotuista haasteista selviydytään tehokkaasti vain, jos yrityksellä on ‘‘strategia, joka kätkee itsessään työprosessien automatisoinnin ja erilaiset toimittajat, lisäksi myös yhteistyön luottamuksellisen pakettien toimittamisen palvelun tarjoajan kanssa.’’ Mitä se tarkoittaa? Sitä, että ette pärjää ilman pakettien alustaa.

Takuuvarma ohjelmistopakettien toimittamisen ohjelmistoksi: ShipStation

SoftwareSuggest mainitsi ShipStation:in vuoden 2017 Yhdysvaltojen parhaiden pakettien toimitusohjelmistojen joukossa. ShipStation:in voi yhdistää moniin verkkokaupankäynti- ja kuriiripalveluihin (eli voitte käyttää kerralla enemmän kuin yhtä verkkokauppaa ja kuriiria). Näin toimii ohjelmisto tuotteiden lähettiläänä, joka toimittaa myös teidän kaupan asiakkaan ovelle. Ohjelmisto antaa mahdollisuuden automatisoidun sähköpostien lähettämisen erilaisten tapahtumien varmistamiseksi, tuotteen matkan seuraamiseksi ja paketeille etikettien tulostamiseksi asiakastietojen perusteella.

4. Kirjanpito

Yrityksenne menestyksessä on suuri rooli viestintätaidoilla, mutta loppujen lopuksi riippuu yrityksen menestys kuitenkin enemmän raha-asioista. Toisin sanoen, jos haluatte, että yrityksenne kukoistaisi, pitää yrityksenne raha-asioiden olla kunnossa. Tämä saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta se ansaitsee kuitenkin, että se sanotaan ääneen.

Oletteko huolestunut, että yrityksenne kirjanpitotaitonne ovat huonoja ja kirjanpito vie liian ison osan arvokasta aikaanne? Siihen ei ole syytä! Apuun tulee kirjanpito-ohjelmisto. Kunnollinen verkkopohjainen kirjanpitopalvelu kattaa kaiken yrityksenne raha-asioihin liittyvän – varastoraporteista ja palkkalaskentaan erityyppisiin taulukoihin. Ja mikä parasta? Kirjapito-ohjelmistossa käytetään enimmäkseen ‘’intuitiivista’’ (tästä myös esiteltävän ohjelmiston nimi) käyttäjäliitäntää, joka on ‘‘ihmiskieltä’’ ja sitä voi helposti käyttää myös silloin, kun matematiikasta ei kovin paljon ymmärrä.

Kirjanpito-ohjelmiston varma valinta: Intuit QuickBooks

Quickbooks asettaa painon säästetylle ajalle ja rahalle. Ohjelmisto, jolla on myös elegantti verkko-käyttäjäpaneeli, on tehokas valinta mille tahansa kirjanpito-ohjelmistoa etsivälle yritykselle. QuickBooks oli PCMag.com:in toimituksen vuoden 2017 valinta pienyrityksien kirjanpito-ohjelmisto kategoriassa arvosanalla ‘‘erinomainen,’’ jota perusteltiin ohjelmiston ‘‘syvyydellä, joustavuudella ja laajentavuudella.’’ Ohjelmistoon auttavat tutustumaan video-ohjeet ja live-webinarit. Jos tunnette itsenne riittävän varmaksi, voitte synkronisoida QuickBooksin pankkinne kanssa, pitää silmällä myyntejä ja vähennyksiä, laatia laskut ja hoitaa maksut minimaalisella vaivalla.

Edellä mainitut asiat ovat vain pieni valikoima ohjelmistoratkaisuja, joita tarvitsette digiajan vähittäismyynti-liiketoiminnassa. Alkuun tämä on riittävää. Kuvaamamme ohjelmistot auttavat tehokkaasti järjestämään toimintoja, varastonhallintaa ja asiakassuhteita, jonka tuloksena on isompi taloudellinen menestys käden ulottuvilla.

 

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta

Aloita tästä